Budi dio naše mreže
Izbornik

Talijanska biskupska konferencija darovala respiratore Tanzaniji

Dodoma (IKA)

Zahvaljujući financijskoj pomoći Talijanske biskupske konferencije, Tanzanijska biskupska konferencija isporučila je respiratore za teže oboljele od bolesti Covid-19 u nekoliko katoličkih bolnica u toj zemlji, objavio je blog Udruge članova biskupskih konferencija Istočne Afrike (AMECEA), a prenio Vatican News.

Respiratori su nabavljeni sredstvima koja su izdvojili talijanski katolici, a značajan dio tih medicinskih pomagala ove je godine namijenjen kao pomoć za nekoliko afričkih i drugih siromašnih zemalja u svijetu, kako bi se mogle suočiti s krizom koronavirusa. Crkva u Tanzaniji sa zahvalnošću je primila tu pomoć. „Zahvaljujemo Talijanskoj biskupskoj konferenciji na njezinoj spremnost za suradnju u borbi protiv izvanrednog stanja i za pomoć zajednici u kvalitetnoj skrbi“, istaknuo je ekonom Tanzanijske biskupske konferencije Erick Mwelulila.

Zahvalni su i biskupi koji su primili respiratore. „Sretan sam što vidim da se Tanzanijska biskupska konferencija žrtvuje, kako bi spasila zajednicu od nesreće i zahvaljujem Talijanskoj biskupskoj konferenciji za pomoć koja je našim bolnicama omogućila da se opreme tim skupim instrumentima“, rekao je mons. Tarcisius Ngalalekum, biskup dijeceze Iringa koja je primila respirator za katoličku bolnicu u Tosamagangi. Nadbiskup Renatus Nkwande, predsjednik odjela Biskupske konferencije za zdravlje, uputio je slične riječi zahvale.

U Tanzaniji se Crkva ne prestaje zauzimati za borbu protiv bolesti Covid-19. Od početka pandemije u prvim je redovima, dijeleći sredstva za osobnu zaštitu. Tanzanijska biskupska konferencija darovala je školama, župama i bolnicama zdravstveni i dezinfekcijski materijal, kao i dijagnostičke instrumente, no sudjelovala je i u širokoj kampanji koja je stanovništvo učinila osjetljivijim i informirala ga o bolesti Covid-19.