Budi dio naše mreže
Izbornik

Treći dan priprave za Fabijanovo

Otočac (IKA)

Na treći dan priprave za blagdan Fabijanova 18. siječnja večernju misu u u crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu predvodio je fra Jure Marčinković, župnik u Kompolju u zajedništvu s vlč. Milom Rajkovićem, župnikom u Švici te mons. Tomislavom Šporčićem, otočkim župnikom i dekanom.

U homiliji je fra Jure kazao: Svi mi vidimo u našem životu da smo primili različite darove istog Boga, svi smo u jednom duhu kršteni. Mi smo kao kršćani jedno tijelo u Kristu, jedna Crkva. Različiti su darovi, a jedno smo u Kristu i zato moramo iskoristiti darove koje nam je dao Duh Sveti. Sve te dobivene darove moramo iskoristiti u župama, obitelji. Svi mi moramo biti desna ruku svećeniku, i sve potrošeno vrijeme je blagoslovljeno vrijeme. Sve što uradimo dobro i zlo se sliva i ostaje. Ako nema ništa poslije ovog života onda smo jad i bijeda i bolje da se nismo niti rodili. Mi vjerujemo da ćemo uskrsnuti s Isusom Kristu. Činimo jedni drugima dobro jer će nas Bog pitati jesmo li činili dobro. Uvijek trebamo tražiti od Boga oproštenja i dobit ćemo. Budimo svjesni da smo kršćani i budimo ponosni da možemo pomoći drugima. Bolje je davati nego primati.

Euharistijsko slavlje animirao je zbor sv. Cecilije predvođen orguljašicom prof. Brankom Bernardom i s. Ljubomirom Lešić.