Budi dio naše mreže
Izbornik

Treći susret zborova Vukovarskog dekanata

Ilača (IKA/TU)

U povodu proslave spomendana sv. Cecilije, u subotu, 25. studenoga u župnoj crkvi Sv. Jakova apostola u Ilači održan je treći susret zborova Vukovarskog dekanata, koji je okupio oko 150 sudionika, objavio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Susret je započeo euharistijskim slavljem koje je predvodio župnik Župe sv. Ivana Kapistrana u Iloku fra Grgur Blažević, uz koncelebraciju fra Tonija Vučemilovića, župnika Župe sv. Filipa i Jakova i gvardijana u Vukovaru te domaćeg upravitelja župe Vedrana Bilića. Na euharistijskom slavlju posluživao je Ivan Tutiš, trajni đakon.

U prigodnoj homiliji fra Grgur je istaknuo kako je crkveno liturgijsko pjevanje „slika nebeske i vječne liturgije u kojoj anđeli pjevaju Bogu radosnim klicanjem. Predokus te radosne liturgije jest ovo što slavimo – liturgijsko slavlje na zemlji. Svaki put kad pjevamo Bogu, mi donosimo komadić raja na zemlji“, rekao je, između ostalog, fra Grgur u svojoj homiliji. Euharistijsko slavlje svojim pjevanjem animirali su zborovi Vukovarskog dekanata pod ravnanjem orguljašice Ivane Moric.

Nakon misnog slavlja uslijedio je koncert crkvenog liturgijskog pjevanja. Nastupilo je nekoliko zborova: zbor Župe Kraljice mučenika u Vukovaru i filijalne crkve sv. Leopolda Bogdana Mandića u Bogdanovcima, zbor Župe sv. Filipa i Jakova u Vukovaru, Mješoviti župni zbor sv. Cecilija i zbor mladih Župe sv. Ivana Kapistrana u Iloku, mješoviti župni zbor i zbor mladih Župe sv. Mateja u Tovarniku te domaći mješoviti župni zbor sv. Jakova apostola u Ilači.

Na kraju koncerta sve prisutne je pozdravio upravitelj ilačke župe vlč. Vedran Bilić i zahvalio im na dolasku te čestitao na ljubavi koji imaju prema Crkvi i župnoj zajednici u kojoj pjevaju. Susret je završio zajedničkim druženjem u Hrvatskom domu u Ilači uz večeru, pjesmu i ples. Kristijan Posavec

Ključne riječi:
susret Vukovarski dekanat zborovi