Budi dio naše mreže
Izbornik

Treći vikend srednjoškolaca u Bogoslovnom sjemeništu

Đakovo (IKA)

U Bogoslovnom sjemeništu u Đakovu od petka 29. do nedjelje 31. ožujka boravilo je 10 mladića iz raznih župa Đakovačko-osječke nadbiskupije koji razmišljaju o svećeništvu (Slavonski Brod 9, Donja Bebrina, Klakar, Vođinci i Vinkovci 1).

Tijekom tri dana boravka mladići su upoznali način života bogoslova. Sudjelovali su u pobožnostima križnog puta, molitvi krunice, časoslova i euharistijskim slavljima. Nakon dolaska goste je pozdravio i dobrodošlicu uime bogoslova i poglavara poželio vicerektor Sjemeništa vlč. Krešimir Čutura. Uslijedila je pobožnost križnoga puta hodnicima sjemeništa.

Subotnji program započeo je misom, nakon koje su srednjoškolci sudjelovali u radionici koju je vodio vicerektor Čutura. Potaknuo je mladiće da tijekom boravka u Sjemeništu sami dožive život bogoslova i svećenika te razbiju stereotipe o tome načinu života. Poslijepodne bilo je rezervirano za utakmicu bogoslova i mladića koji su došli na susret. Uslijedio je posjet katedrali pod vodstvom bogoslova Luke Erića. Pohodili su zatim i Nadbiskupski ordinarijat gdje ih je dočekao nadbiskup Đuro Hranić. Mladići su zatim sudjelovali na drugoj radionici koju je pripremio bogoslov Josip Vuksanović.

Završnoga dana vikend-susreta bogoslovi Domagoj Brkić i Vjeko Lončar mladićima su govorili o svom pozivu. Uslijedilo je nedjeljno euharistijsko slavlje u katedrali. Slobodno vrijeme gosti su, zajedno s domaćinima, proveli u prostorima za druženje i rekreaciju.