Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bogoslovno-sjemeniste

Misa i blagoslov u Bogoslovnom sjemeništu u Rijeci

Riječki nadbiskup Mate Uzinić predvodio je u utorak 10. siječnja misu u kapeli Bogoslovnog sjemeništa u Rijeci u suslavlju s umirovljenim riječkim nadbiskupom Ivanom Devčićem i nazočnim svećenicima te je nakon mise blagoslovio prostore Bogoslovnog sjemeništa.

U Zagrebu održan susret poglavara bogoslovnih sjemeništa

Predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za sjemeništa i duhovna zvanja splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić susreo se u četvrtak 24. veljače, u sjedištu HBK u Zagrebu, s rektorima, poglavarima i duhovnicima u bogoslovnim sjemeništima.

Objavljena liturgijsko-molitvena građa „Prve subote 2022.“

Podsjećajući na važnost molitve za duhovna zvanja, kao i na činjenicu da je briga za svećenička i redovnička zvanja briga cijele kršćanske zajednice, bogoslovi Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu i za ovu su godinu priredili i objavili liturgijsko-molitvenu građu za promicanje molitve za duhovna zvanja pod naslovom „Prve subote 2022.”.

Đakovo: Vigilija u Bogoslovnom sjemeništu uoči đakonskog ređenja 

U subotu 9. listopada, u predvečerje đakonskoga ređenja petorice kandidata Đakovačko-osječke nadbiskupije, Nikole Klemena (Đakovo 1), Stjepana Kreše (Tenja), Antuna Nikolića (Otok), Bernarda Prelčeca (Valpovo), Florijana Zagoršćaka (Privlaka) te kandidata Subotičke biskupije Dušana Balaževića održana je vigilija u kapeli Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu. 

Hodočašće Bogoslovnog sjemeništa i KBF-a u Đakovu u Dragotin

Bogoslovi Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu, predvođeni sjemenišnim poglavarima i studenti Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Đakovu, pod vodstvom uprave Fakulteta pošli su na svetkovinu Uzašašća Gospodinova 13. svibnja na svoje zavjetno hodočašće u Gospino svetište u Dragotinu.

Započeli Vikend susreti u Bogoslovnom sjemeništu u Đakovu

Unatoč prošlogodišnjem izostanku radi poznatih razloga pandemije COVID-19, ove je godine, uz poštivanje epidemioloških mjera, Bogoslovno sjemenište u Đakovu započelo organizirane susrete za srednjoškolce, tzv. Vikend susrete u Bogoslovnom sjemeništu.

1 2