Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bogoslovno-sjemeniste

Nadbiskup Devčić predvodio obrede Velikog petka

„Sva bijeda čovjeka i Božja veličina očituju se u ovom žalosnom i tragičnom događaju koji se zbio na Veliki petak“, rekao je riječki nadbiskup Ivan Devčić, predvodeći obrede Velikoga petka 10. travnja u kapelici Bogoslovnog sjemeništa „Ivan Pavao II.“ u Rijeci.

Nadbiskup Devčić predvodio Misu Večere Gospodnje

„Posljednja večera nije posebna samo po tome što je Isus posljednji put blagovao s apostolima uoči muke koju je za nas podnio, nego je posebna i po tome što se po njoj ispunilo ono što je u Starom zavjetu naviješteno“, rekao je riječki nadbiskup Ivan Devčić, predvodeći Misu večere Gospodnje na Veliki četvrtak 9. travnja u kapeli Bogoslovnog sjemeništa “Ivan Pavao II.” u Rijeci.

Dan Ivana Pavla II. u Bogoslovnom sjemeništu u Rijeci

Bogoslovno sjemenište “Ivan Pavao II.” u Rijeci 22. listopada proslavilo je blagdan svog nebeskog zaštitnika. Svečano euharistijsko slavlje u kapeli Bogoslovnog sjemeništa predvodio je riječki nadbiskup Ivan Devčić te podsjetio na dane boravka Svetoga Oca upravo u ovom sjemeništu u lipnju 2003. godine.

Treći vikend srednjoškolaca u Bogoslovnom sjemeništu

U Bogoslovnom sjemeništu u Đakovu od petka 29. do nedjelje 31. ožujka boravilo je 10 mladića iz raznih župa Đakovačko-osječke nadbiskupije koji razmišljaju o svećeništvu (Slavonski Brod 9, Donja Bebrina, Klakar, Vođinci i Vinkovci 1).