Budi dio naše mreže
Izbornik

Objavljena liturgijska građa za promicanje molitve za duhovna zvanja „Prve subote 2024.“

Đakovo (IKA)

Bogoslovno sjemenište u Đakovu objavilo je liturgijsku građu za promicanje molitve za duhovna zvanja – „Prve subote 2024.“, izvijestilo je u subotu, 23. prosinca 2023. Uredništvo.

„Prve subote 2024.“ sadrže molitvenu građu za prve subote u mjesecu, euharistijska klanjanja prvoga četvrtka te građu za trodnevnu pripravu za Nedjelju Dobroga Pastira s prijedlogom homilije. Glavni i odgovorni urednik je vicerektor Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu Davor Senjan, a u pisanju i sastavljanju euharistijskih klanjanja i molitvene građe sudjelovali su bogoslovi Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu, pojedine redovničke zajednice s područja Đakovačko-osječke nadbiskupije i nadbiskupijsko Povjerenstvo za pastoral svećeničkih i redovničkih zvanja.

Sv. Ivan Pavao drugi je rekao: „Svaki kršćanski poziv dolazi od Boga i dar je Božji.“ Stoga i 2024. godine molitvena građa Prvih subota ima svoju temeljnu nakanu u molitvi za nova svećenička i redovnička zvanja, ali i u molitvi za one koji su se već odazvali na Božji poziv.
Na samome kraju knjižice se nalazi molitva za svećenička i redovnička zvanja kao i posvetna molitva Bezgrješnom Srcu Marijinu.
Tiskani primjerci poslani su na župe Đakovačko-osječke nadbiskupije te na urede Djela za zvanja svih biskupija i nadbiskupija.