Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: duhovna-zvanja

Šibenik: Treći dan devetnice sv. Mihovilu posvećen duhovnim zvanjima

Treći dan devetnice zaštitniku Šibenske biskupije sv. Mihovilu bio je posvećen duhovnim zvanjima. Misno slavlje i klanjanje u katedrali Sv. Jakova u četvrtak 22. rujna predvodio je ovogodišnji mladomisnik i župni vikar u katedrali don Šime Pleadin, izvijestila je Šibenska biskupija.

Susret duhovnih zvanja u Prisoju

Tradicionalni susret duhovnih zvanja rodom i podrijetlom iz Prisoja održan je u srijedu 27. srpnja, izvijestili su Župa Prisoje i portal Tomislavcity.

Papa: Stavimo svoj um i srce u službu budućih obitelji

Objavljujemo neslužbeni prijevod predgovora pape Franje „Katekumenskim itinerarima za bračni život“ (Itinerari Catecumenali per la vita matrimoniale), u sklopu Pastoralnih smjernica za partikularne Crkve, teksta koji je Dikasterij za laike, obitelj i život pripremio na kraju godine "Obitelj Amoris laetitia" i objavio 15. lipnja 2022. godine.

Objavljena liturgijsko-molitvena građa „Prve subote 2022.“

Podsjećajući na važnost molitve za duhovna zvanja, kao i na činjenicu da je briga za svećenička i redovnička zvanja briga cijele kršćanske zajednice, bogoslovi Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu i za ovu su godinu priredili i objavili liturgijsko-molitvenu građu za promicanje molitve za duhovna zvanja pod naslovom „Prve subote 2022.”.

Susret duhovnih zvanja u Bosanskom Brodu

Susret duhovnih zvanja Derventskog i Doborskog dekanata, održan u subotu 25. rujna u župi sv. Ilije proroka u Bosanskom Brodu, okupio je 30-ak svećenika, redovnika i redovnica iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije, kojima se pridružio i manji broj vjernika te župe.

Održan trinaesti Susret duhovnih zvanja s područja Brotnja

Svećenici, redovnici, redovnice, bogoslovi i ostali Brotnjaci i Broćanke koji Gospodinu služe kroz duhovna zvanja okupili su se u četvrtak 22. srpnja na „Groblju mira“ na Bilima, gdje je održan 13. Susret duhovnih zvanja s područja Brotnja.

1 2