Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vlc-davor-senjan

Posjet bogoslova zajednici Cenacolo u Aljmašu

Bogoslovi prve i druge godine Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu, predvođeni vicerektorom vlč. dr. Davorom Senjanom, su u sklopu karitativnoga praktikuma posjetili u nedjelju 5. studenoga kuću zajednice Cenacolo u Aljmašu.

Proslavljen spomen sv. Ivana Pavla II. u Slavonskom Brodu

Spomen sv. Ivana Pavla II. svečano je u nedjelju 22. listopada proslavljen u Župi sv. Dominika Savija u naselju Kolonija u Slavonskom Brodu, koja od 2012. godine posjeduje zavjetni kip tog svetog pape, smješten na novoizgrađenom vanjskom oltaru.

Đakovački bogoslovi hodočastili u Dragotin

Bogoslovi đakovačkog bogoslovnog sjemeništa, predvođeni svojim odgojiteljima, rektorom preč. dr. Stjepanom Radićem, vicerektorom vlč. dr. Davorom Senjanom, duhovnikom vlč. mr. Stjepanom Matezovićem i ekonomom preč. Matom Gašparovićem, hodočastili su u petak 13. listopada u svetište Gospe Dragotinske vršeći tako zavjet koji su prije više desetljeća dali Blaženoj Djevici Mariji.

Boravak bogoslova đakovačkog sjemeništa u Italiji

Petorica bogoslova Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu, predvođenih vicerektorom vlč. Davorom Senjanom, boravila su od petka 18. do ponedjeljka 28. kolovoza u Ascoli Picenu u Italiji, izvijestili su iz Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu.

Doktorirao vlč. Davor Senjan

Svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije Davor Senjan, član Papinskog hrvatskog zavoda svetog Jeronima, obranio je 15. lipnja 2022. na Centru svetog Petra Fabra za svećeničku i redovničku formaciju pri Teološkom fakultetu Papinskog sveučilišta Gregoriana u Rimu doktorsku disertaciju iz teologije sa specijalizacijom svećeničke formacije.

Hrvatska rimska zajednica proslavila blagdan sv. Leopolda Bogdana Mandića i bl. Ivana Merza

U nedjelju 9. svibnja Hrvatska rimska zajednica proslavila je blagdan sv. Leopolda Bogdana Mandića i bl. Ivana Merza u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu. Euharistijsko slavlje na hrvatskom jeziku predvodio je vlč. Davor Senjan, svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije, doktorand i asistent na Centru Pietro Favre za svećeničku formaciju na Papinskom Sveučilištu Gregoriana, član Papinskog hrvatskog zavoda sv. Jeronima.