Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bogoslovi

Susret pape Franje s osobama posvećenog života na Svijećnicu u DR Kongu

Papa Franjo se na apostolskom putovanju u Demokratsku Republiku Kongo, na blagdan Prikazanja Gospodinova – Svijećnicu, ujedno Dan posvećenog života, u četvrtak 2. veljače 2023., susreo sa svećenicima, đakonima, redovnicima, redovnicama bogoslovima i sjemeništarcima, u katedrali u Kinshasi, izvijestio je Vatican News.

Rektor zagrebačke katedrale pohodio Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište

Rektor zagrebačke Katedrale i kanonik Prvostolnog zagrebačkog Kaptola mons. Zlatko Koren u zajedništvu s rektorom, odgojiteljima, duhovnicima, časnim sestrama i bogoslovima, u četvrtak 19. siječnja 2023. predslavio je je svečanu misu u bogoslovijskoj kapeli Presvetog Srca Isusova u Zagrebu.

Uočnica svetkovine Bezgrješnog začeća u đakovačkom sjemeništu

Svečanim Vesperama, 7. prosinca u Bogoslovnom sjemeništu u Đakovu počelo je slavlje svetkovine Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije – zaštitnice đakovačkih bogoslova i patrona Sjemenišne kapele u koju se bogoslovi svakoga dana skupljaju na misu i molitvu časova.

Sv. Nikola u Centru za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači

Povodom proslave blagdana svetog Nikole, biskupa i putnika, bogoslovi Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja s magistrom fra Sinišom Balajićem i članovima Franjevačke mladeži Gospe od Zdravlja u Splitu organizirali su 7. prosinca prigodni program za štićenike Centra za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači.

Molitveni susret u splitskoj bogosloviji

Prvi otvoreni molitveni susret u organizaciji bogoslova Centralnoga bogoslovnoga sjemeništa u Splitu održan je u ponedjeljak 21. studenoga, na blagdan Gospe od Zdravlja.

Razgovor biskupa Vlade Košića za Glas Koncila

Sugovornik središnjega intervjua u novom broju Glasa Koncila, priređenom za nedjelju 20. studenog, je sisački biskup Vlado Košić, koji govori o otvaranju postupka za proglašenje blaženima i svetima sisačkih svećenika i bogoslova ubijenih u 20. stoljeću.

U NBS-u održan sastanak uoči početka socijalno-karitativnog praktikuma

Bogoslovi druge godine formacije susreli su se u utorak 8. studenoga 2022. godine u prostorijama Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu s ravnateljicom Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelenom Lončar uoči početka socijalno-karitativnog praktikuma u suradnji s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije.

1 2 3 10