Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bogoslovi

Bogoslovi u Đakovu obavili godišnje duhovne vježbe

U Bogoslovnom sjemeništu u Đakovu od 6. do 9. studenoga održane su duhovne vježbe za bogoslove o temi „Usredotočeni na Krista (Poslanica Hebrejima)“. Predvoditelj je bio fra dr. Darko Tepert, redovnik Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda.

Duhovno-formativni susret bogoslova s biskupom Košićem

Sisačka biskupija i ove je godine organizirala duhovno-formativni susret bogoslova sa svojim biskupom Vladom Košićem, a koji za cilj ima izgradnju na duhovnom, intelektualnom, pastoralnom i prijateljskom polju. Susret je organiziran od 20. do 22. rujna u biskupijskom duhovnom centru u Lasinji.

Ljetni susret bogoslova Požeške biskupije u Velikoj

Bogoslovi Požeške biskupije pod vodstvom Krunoslava Siroglavića, biskupskog delegata za bogoslove okupili su se na svoj tradicionalni ljetni susret u Velikoj prije svetkovine sv. Lovre, zaštitnika Požeške biskupije, na čijem programu su uz duhovne točke i rekreativni pothvati u prirodi na brdu Papuk, napose u Jankovcu na osvježavajućim slapovima.

Ljetovanje bogoslova Krčke biskupije

Po završetku svake akademske godine, bogoslovi Krčke biskupije okupljaju se na nekom od naših otoka kako bi i u ljetne dane bili zajedno. Geslo ovogodišnjeg ljetovanja bilo je „Budući pastiri na otoku koji žudi za Njegovim naukom“. Tako su trojica bogoslova Krčke biskupije: Andrija Živković, 6. godina, Zoran Maričević, 3. godina i Marko Mikić, 1. godina, zajedno s krčkim biskupom Ivicom Petanjkom i voditelj ovogodišnjeg ljetovanja vlč. Sašom Ilijićem, od subote 1. do srijede 5. kolovoza boravili u Cresu i posjećivali župe sjevernog dijela Creskog dekanata.

Ljetovanje bogoslova Gospićko-senjske biskupije

Bogoslovi Gospićko-senjske biskupije svake godine tjedan dana proborave zajedno na ljetovanju upoznavajući po jedan dekanat biskupije u kojoj će pastoralno djelovati. Ove godine bio je na redu Otočki dekanat. Prenosimo što su o tome zapisali sami bogoslovi.

Đakovački bogoslovi posjetili župu Bošnjaci

Zbor Bogoslovnog sjemeništa iz Đakova posjetio je na Prvu korizmenu nedjelju 1. ožujka Župu sv. Martina biskupa u Bošnjacima. Večernje euharistijsko slavlje predvodio je rektor Sjemeništa preč. dr. Stjepan Radić, a u koncelebraciji su bili duhovnik bogoslova mons. dr. Karlo Višaticki i domaći župnik preč. Josip Filipović. U liturgijskoj asistenciji bio je đakon Matija Aušić i bogoslov Franjo Knežević, domaći sin iz bošnjačke župe, a liturgijsko pjevanje animirali su bogoslovi pod vodstvom voditelja zbora mo. Ivana Andrića.

Misa uz obljetnicu rođenja sluge Božjega biskupa Josipa Langa

U župnoj crkvi župe svete Marije na zagrebačkom Dolcu u subotu 25. siječnja kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog mons. Zvonimir Sekelj predvodio je euharistijsko slavlje uz obljetnicu rođenja sluge Božjega biskupa Josipa Langa čiji se grob i zemni ostaci nalaze u toj crkvi.

1 2 3