Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bogoslovi

U Dubrovniku uoči ređenja budući đakoni potpisali izjavu, a bogoslovi primili akolitat

Na misnom slavlju u petak 3. prosinca u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku - koje je predvodio apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije mons. Mate Uzinić, riječki nadbiskup koadjutor - kandidati za đakonat Jure Paponja i Mišo Pecotić položili su Ispovijest vjere i Izjavu o svojevoljnom preuzimanju obveze celibata koja je sastavni dio đakonskog ređenja.

Svečano proslavljen Svjetski dan mladih u Zagrebačkoj nadbiskupiji

Na središnjemu misnom slavlju koje je na svetkovinu Krista Kralja, u nedjelju 21. studenoga, u Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu predvodio zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško šesnaestorica bogoslova zagrebačke Bogoslovije primljena su među kandidate Zagrebačke nadbiskupije za sveti red đakonata i prezbiterata.

Đakovački bogoslovi na godišnjim duhovnim vježbama

Godišnje duhovne vježbe bogoslova Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu održane su od petka, 5. do ponedjeljka, 8. studenoga u Franjevačkom samostanu u Vukovaru, a predvodio ih je vlč. Dragan Muharem, svećenik Subotičke biskupije, uz nazočnost duhovnika bogoslova mons. dr. Karla Višatickog.

Poglavari i bogoslovi đakovačke bogoslovije pohodili grobove pokojnih svećenika

Uoči svetkovine Svih svetih, u četvrtak, 28. listopada bogoslovi i poglavari đakovačkog Sjemeništa te kanonici Prvostolnog kaptola mons. Luka Marijanović i mons. Luka Strgar posjetili su Gradsko groblje u Đakovu i tom prilikom blagoslovili grobove pokojnih svećenika, kanonika, časnih sestara, bogoslova i svih dobročinitelja koji su na razne načine dali doprinos sjemeništu.

Duhovne vježbe za bogoslove na Baškim Oštarijama

U pastoralnom centru na Baškim Oštarijama u subotu 9. listopada završile su šestodnevne duhovne vježbe, u kojima su sudjelovali bogoslovi Misionara Krvi Kristove te dvojica bogoslova Dubrovačke biskupije.

1 2 3 5