Budi dio naše mreže
Izbornik

Tri hrvatske katoličke zajednice organizirale korizmene tribine u Reutlingenu

Reutlingen (IKA)

Tijekom pet korizmenih petaka, od 16. veljače do 15. ožujka 2024. godine, u crkvi sv. Wolfganga u njemačkom gradu Reutlingenu, u organizaciji hrvatskih katoličkih zajednica Reutlingen, Metzingen i Tübingen održane su korizmene kateheze.

Nakon misnoga slavlja, kojemu je prethodila pobožnost križnoga puta i prigoda za ispovijed, uslijedile su kateheze na kojima je sudjelovalo velik broj vjernika.

Prva kateheza bila je 16. veljače, a održao ju je fra Ivan Penavić, župni vikar u Singenu i student klasične filologije u Tübingenu. Tema prve kateheze bila je „Gdje si? – reče mu. (Post 3, 9b) Krivnja, skrivanje i opravdanje.

O drugoj temi „Grijeh je moj svagda preda mnom. (Ps 51, 5) Što je grijeh?, 23. veljače govorio je fra Milan Gelo, župni vikar i doktorand u Tübingenu.

Tjedan dana kasnije, u petak 1. ožujka, katehezu pod naslovom „Imajući vjeru i dobru savjest. (1 Tim 1, 18) O ljudskoj savjesti. pripremio je i održao vlč. Andrija Župarić, župnik u HKZ Reutlingen, Metzingen i Tübingen.

Željko Galić, pastoralni referent u hrvatskim katoličkim zajednicama, održao je u petak 8. ožujka predzadnju katehezu o temi „Ispovijedajte jedni drugima grijehe!(Jak 5, 16) Kako se dobro ispovjediti?

Pod vodstvom Vanje Ivković, pastoralne praktikantice iz Reutlingena, 15. ožujka održana je posljednja kateheza pod naslovom „Praštajte i oprostit će vam se.“ (Lk 6,37) Oprost – dar ili pak osveta?

Nakon svih kateheza uslijedila je rasprava tijekom koje su okupljeni vjernici imali priliku postaviti pitanja. „Dobra posjećenost kateheza i pokazano zanimanje za teme potvrđuju važnost trajnoga upoznavanja s temeljnim sadržajima kršćanske vjere“, ustvrdio je fra Milan Gelo.