Budi dio naše mreže
Izbornik

U Brci kraj Bara slavljena misa za žrtve totalitarnih režima

Bar (IKA)

Misa s nakanom za sve žrtve totalitarnih režima slavljena je u nedjelju 28. travnja 2024., u crkvi sv. Andrije u Brci, nedaleko od Bara.

Vjernici su se okupili radi obilježavanja dana prisjećanja na hrabre pojedince koji su svojim životima svjedočili hrabrosti i otporu prema nepravdi, među kojima se ističu pokojna narodna junakinja Herta Turza, te njena majka Barbara Turza.

Svečanu misu predslavio je svećenik Kotorske biskupije don Dejan Turza. Molitve su upućene za duše svih koji su izgubili živote u borbi za slobodu i pravdu, u svim totalitarističkim režimima prošloga stoljeća.

Posebno je naglašena važnost očuvanja sjećanja na prošlost i promicanje vrijednosti poput tolerancije, poštovanja i mira među ljudima.

Predsjednik Mjesne zajednice Šušanj Pešo Glavanović je nakon mise izrazio podršku tom događaju. Istaknuo je važnost uključivanja šire zajednice u proces sjećanja i pomirenja. Također, predsjednik Udruženja „Spičani“ Milan Madžar naglasio je potrebu za zajedničkim djelovanjem svih vjerskih zajednica u promicanju mira i solidarnosti među ljudima.