Budi dio naše mreže
Izbornik

U Cetingradu proslavljena svetkovina apostolskih prvaka Petra i Pavla

Cetingrad (IKA)

U Cetingradu je 29. lipnja proslavljena svetkovina svetih apostola Petra i Pavla svečanom misom koju je predslavio vlč. Josip Tomić.

Vlč. Josip Tomić u homiliji je približio vjernicima likove prvaka apostola Petra i Pavla. „Isus ne bira savršene i učene. Petar prepoznaje tko je Isus. On će ono bitno za ulazak u kraljevstvo nebesko čuvati i predavati drugima. Unatoč slabostima Petar će primiti ‚ključeve‘ kraljevstva. Bog ima povjerenje u nas, unatoč slabostima, on vjeruje da upravo mi možemo graditi kraljevstvo Božje. Pavao će od progonitelja Crkve postati neumorni propovjednik i graditelj prvih crkvenih zajednica“, rekao je među ostalim propovjednik.

Cetingradska župa u Slunjskom dekanatu poznata je po proslavi svetkovine sv. Josipa, kad je i godišnji sajam, kao i po slavlju zaštitnice župe Velike Gospe. Svetkovina koja se u toj župi posebno slavi je i Petrovo. Ove godine na proslavi se okupilo više svećenika slunjskog dekanata; mjesni župnik Stanko Smiljanić, slunjski župnik i dekan mons. Mile Pecić, župnik Cvitovića i Lađevca Šime Božić, umirovljeni svećenici dr. Franjo Jurčević, mons. Marijan Ožura, i Leopold Barić, vojni kapelan Milenko Majić, dok je predslavitelj bio župnik župa Kupske doline – Broda na Kupi, Kuželja i Turka vlč. Josip Tomić.