Budi dio naše mreže
Izbornik

U dubrovačkoj katedrali molio se Put svjetla

Dubrovnik (IKA)

Put svjetla molio se u petak, 1. svibnja u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku na blagdan sv. Josipa Radnika, prvoga dana mjeseca svibnja koji je posebno posvećen Blaženoj Djevici Mariji te Međunarodni praznik rada.

U pozivu na molitvu predvoditelj slavlja dubrovački biskup Mate Uzinić napisao je da su se odlučili na molitvu Put svjetla „sa željom da iz susreta uskrslog Isusa i prve Crkve crpimo snagu i nadahnuće za svoj životni hod i svoje životno poslanje“ te kako je važno „uvijek ponovo pokušavati naš život i naše pozive osvjetljavati uskrsnim svjetlom“.

Uz Molitvu Gospi od Porata koja se svake večeri moli u katedrali te večeri je izmoljena prva od dvije molitve koje je papa Franjo u svom pismu predložio vjernicima da, uz Gospinu krunicu, mole u mjesecu svibnju.

S biskupom je molio kancelar Dubrovačke biskupije don David Marjanović, zatim generalni vikar don Hrvoje Katušić i katedralni župni don Marin Lučić. Pjevanje liturgijskih pjesama animirala je voditeljica Mješovitog katedralnog zbora Maja Marušić, a vjernici su mogli moliti povezujući se duhovno u izravnom online prijenosu.

U subotu navečer u 20 sati u katedrali u online prijenosu bit će bdjenje uoči Nedjelje Dobrog pastira, a u sklopu bdjenja bit će i jedno svjedočanstvo o pozivu. Večernje molitve mogu se pratiti svake večeri na YouTube kanalu Dubrovačke biskupije.