Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dubrovacka-katedrala

Spomendan sv. Ivana Pavla II. proslavljen u dubrovačkoj katedrali

Misa u povodu spomendana sv. Ivana Pavla II., pape, proslavljena je u četvrtak, 22. listopada u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku. Misno slavlje predvodio je dubrovački biskup Mate Uzinić koji je u propovijedi govorio o elementima odgovora na Božji poziv prepoznatljivim u životu sv. Ivana Pavla II.

Proslava sv. Male Terezije u dubrovačkoj katedrali

Blagdan sv. Male Terezije svečano je proslavljen u četvrtak, 1. listopada u dubrovačkoj katedrali Gospe Velike. Misno slavlje predvodio je brat Dražen Marija Vargašević iz Karmela Božjeg Milosrđa, koji je također predvodio razmatranje i klanjanje nakon mise, a djeca i majke su darovane blagoslovljenim ružama.

Mons. Uzinić predslavio misu ispred katedrale Velike Gospe u Dubrovniku

Na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije, 15. kolovoza, ispred katedrale Uznesenja Blažene Djevice Marije u Dubrovniku, dubrovački biskup Mate Uzinić predslavio je večernju pontifikalnu misu, prije koje je pred zavjetnom slikom Gospe od Porata, koja se posebno časti u katedrali, izmolio Posvetu Bezgrešnom Srcu Marijinu.

Koncert ususret Velikoj Gospi

U sklopu kulturnog dijela programa ususret proslavi nebeske zaštitnice dubrovačke katedrale u četvrtak, 13. kolovoza koncert na orguljama održao je Darko Kristović, koji već dvadesetak godine uz svetkovinu Velike Gospe svoje izvedbe daruje Gospi i publici koja ga rado sluša.

Počela trodnevnica pred Veliku Gospu u dubrovačkoj katedrali

Euharistijskim slavljem, razmatranjem i klanjanjem pred Presvetim u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku u srijedu, 12. kolovoza, započela je trodnevna duhovna priprava za svetkovinu nebeske zaštitnice katedrale. Predvoditelj trodnevnice je monfortanac p. Mihovil Filipović.

Drugi dan trodnevnice u čast bl. Mariji Propetoga u dubrovačkoj katedrali

Drugoga dana trodnevnice u čast bl. Mariji Propetoga, 7. srpnja euharistijsko slavlje u dubrovačkoj katedrali predvodio je kancelar Dubrovačke biskupije don David Marjanović u zajedništvu s katedralnim župnikom župe Gospe Velike don Marinom Lučićem, katedralnim ispovjednikom don Ivanom Penavom i trajnim đakonom don Tomislavom Sikavicom.

1 2 3 6