Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dubrovacka-katedrala

Održan susret zajednica, pokreta i društava Dubrovačke biskupije

Godišnji susret članova duhovnih pokreta, crkvenih društava i molitvenih zajednica koje djeluju na području Dubrovačke biskupije održan je u ponedjeljak, na spomendan Blažene Marije Majke Crkve, 20. svibnja 2024., u katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije i u dvorani Ivana Pavla II., u Dubrovniku.

Proslava svetkovine Duhova u dubrovačkoj katedrali

Na svetkovinu Duhova u nedjelju 19. svibnja u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku pontifikalno euharistijsko slavlje predvodio je dubrovački biskup Roko Glasnović koji je tijekom slavlja podijelio sakrament potvrde krizmanicima i krizmanicama iz katedralne župe i Župe sv. Andrije, izvijestila je Dubrovačka biskupija.

Vazmeno bdjenje u Dubrovniku

Vazmeno bdjenje na Veliku subotu 30. ožujka u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku predvodio je dubrovački biskup Roko Glasnović u zajedništvu s generalnim vikarom mons. Ivicom Pervanom, katedralnim župnikom don Marinom Lučićem i uz asistenciju đakona don Petra Markića te ministranata.

Misa posvete ulja u Dubrovniku

Misu posvete ulja na Veliku srijedu 27. ožujka 2024. u dubrovačkoj katedrali Gospe Velike slavio je dubrovački biskup Roko Glasnović u zajedništvu sa svećenicima i đakonima Dubrovačke biskupije koji su stigli s područja cijele biskupije te uz sudjelovanje brojnih vjernika.

Dubrovnik: Krštenje šestog djeteta u obitelji Petrak

Šesto dijete u obitelji Petrak, malog Liam Kaiu, u nedjelju 11. veljače na euharistijskom slavlju u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku krstio je dubrovački biskup Roko Glasnović, izvijestila je Dubrovačka biskupija.

1 2 3 16