Budi dio naše mreže
Izbornik

U HKŽ München od 5. svibnja ponovno se slave mise s narodom uz novi raspored

München (IKA)

Nakon mjesec i pol dana u cijeloj Bavarskoj, a time i u Njemačkoj nadbiskupiji München- Freising od 4. svibnja ponovno je dopušteno slaviti mise s narodom, koje moraju biti prilagođene uvjetima borbe protiv pandemije bolesti Covid-19.

Hrvatska katolička župa München, zbog navedenih okolnosti, dekretom kardinala Reinharda Marxa i u dogovoru s njemačkim župama sa slavljenjem misa radnim danom započet će u utorak, 5. svibnja. A sa slavljenjem nedjeljnih misa započet će 10. svibnja u crkvama i hrvatskoj kapeli Blaženog Alojzija Stepinca (Schwanthaler Str.) gdje su se slavile nedjeljne mise i prije ove pandemije.

Zbog ograničenog broja vjernika nedjeljom će se u svim crkvama slaviti po dvije mise, jedna nakon druge s pola sata razmaka. Radnim danom u kapeli Bl. Alojzija Stepinca slavit će se dvije mise – prijepodne u 9.30 sati i navečer u 18.30 sati. Uz ove mise u crkvi Svetoga Pavla mise se slave petkom i subotom u 19 sati. Subotom večernje mise slave se u kapeli i u crkvi Svetog Pavla kao „Vorabendmesse“ od nedjelje, tako da oni vjernici koji sudjeluju na toj misi subotom navečer ne moraju u ovim neprilikama dolaziti nedjeljom na misu.

Ključne riječi:
HKŽ München mise