Budi dio naše mreže
Izbornik

U Humcu izveden mjuzikl o sv. Antunu Padovanskom

Humac (IKA)

Mjuzikl „Svetac svega svijeta“ koji govori o životu sv. Antuna Padovanskoga izveden je u subotu 9. ožujka u prepunoj crkvi Sv. Ante na Humcu.

Mjuzikl je pogledalo više od 1500 gledatelja.

 

Bilo je to prvo međunarodno gostovanje Ansambla Kolbe s mjuziklom „Svetac svega svijeta“.

Bila je to jubilarna dvadeseta izvedba i prva izvedba u crkvi, koja se morala dodatno tehnički opremiti kako bi se mjuzikl mogao izvesti.

 

„Svetac svega svijeta“ je prvi hrvatski autorski mjuzikl koji govori o životu sv. Antuna, izvodi ga Ansambl Kolbe, a producirala ga je Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca te je premijerno izveden 29. lipnja 2018. godine u Dvorani sv. Franje na Svetom Duhu u Zagrebu.

Ansambl Kolbe započeo je krajem veljače turneju s mjuziklom „Svetac svega svijeta“. Poslije Hercegovine Ansambl gostuje 16. i 17. ožujka u Vinkovcima i Vukovaru. Potom 2., 6. i 7. travnja ima izvedbe u Zagrebu, te na Cvjetnicu 14. travnja nastupa u HNK Split u sklopu manifestacije Dani kršćanske kulture. U svibnju je gostovanje u Visu i Varaždinu, u lipnju Ansambl gostuje u Karlovcu, Šibeniku te u hrvatskim katoličkim misijama u Stuttgartu i Reutlingenu u Njemačkoj.

Ovogodišnju sezonu Ansambl završava otvaranjem Creskih kulturnih večeri početkom srpnja u Cresu.

Ključne riječi:
Humac Svetac svega svijeta