Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: humac

Polaganje prvih privremenih zavjeta na Humcu

Nakon završene godine novicijata, u subotu 2. srpnja na večernjoj misi u novoj crkvi na Humcu četvorica novaka Hercegovačke franjevačke provincije položili su prve privremene redovničke zavjete, izvijestio je Hercegovački informativni portal.

Mostarsko-duvanjski biskup Petar Palić posvetio novu crkvu na Humcu

U ponedjeljak 4. listopada mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić, na svetkovinu sv. Franje, na svečanoj svetoj misi posvetio je novu crkvu na Humcu, prenosi mrežni portal "Crkva na kamenu" u utorak 5. listopada.

Polaganje prvih privremenih zavjeta na Humcu

Nakon završene godine novicijata, u subotu 3. srpnja na večernjoj misi u novoj crkvi na Humcu jedanaestorica novaka Hercegovačke franjevačke provincije položili su prve privremene redovničke zavjete.

Biskup Petar Palić predvodio misno slavlje u župi sv. Ante na Humcu

Povodom spomendana sv. Antuna Padovanskog 13. lipnja, hvarski biskup mons. Petar Palić predvodio je središnje misno slavlje u 11 sati kod župe sv. Ante na Humcu. Uz mons. Palića, koncelebrirali su humački gvardijan fra Darijo Dodig, župnik Ljubo Kurtović i provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenko Šteko.

Relikvije sv. Antuna u Humcu i Mostaru

Relikvijar s dijelom tijela sv. Antuna Padovanskoga koji se čuva u crkvi Sv. Antuna na zagrebačkom Svetom Duhu bio je izložen na čašćenje svim vjernicima u Humcu i Mostaru u subotu 9. ožujka te u nedjelju 10. ožujka.