Budi dio naše mreže
Izbornik

U Hrvatskom nacionalnom svetištu sv. Josipa obilježen Dan Karlovačke županije

Karlovac (IKA)

U Hrvatskom nacionalnom svetištu sv. Josipa na Dubovcu u Karlovcu u petak 29. travnja služena je misa povodom obilježavanja Dana Karlovačke županije. Misu je predslavio rektor svetišta sv. Josipa mons. Antun Sente.

Suslavili su župnik Župe Presvetog Srca Isusova u karlovačkom Novom centru i karlovački dekan Dražen Karačić, umirovljeni svećenik Zagrebačke nadbiskupije Zlatko Golubić i protojerej stavrofor Župe Uzvišenja časnog križa o. Željko Pajić. Glazbom je misu animirao orguljaš Darko Fogin.

Mons. Sente u propovijedi je istaknuo da u društvu svatko ima svoju ulogu. „Svi mi smo dobili na dar povjerenu službu da bismo ju vršili na korist svih nas. Mi svećenici vjersko-duhovnu dužnost, a vi društveni djelatnici društvenu i političku dužnost,“ rekao je.

„Naš je zajednički posao da znamo prepoznati i detektirati potrebe naroda. Kada se u poniznosti pred Bogom stavimo u službu drugih, moraju se vidjeti veliki rezultati u kojima će biti i viška. Takvim načelima se povodio i sv. Josip, koji je bio ponizan služeći Bogu te je postao najveći nakon Isusa i Marije. Mislim da Vaš današnji dolazak u ovo svetište nije iz samo protokolarnih razloga te Vam ovom prilikom zahvaljujem na brojnim učinjenim uslugama za sve nas“, poručio je, između ostaloga, mons. Sente.

Nakon mise u dvorani svetišta mons. Sente je organizirao druženje za uzvanike uz razgledavanje  izložbe „Anđeli“ sisačke lutkarice Ivane Matijević koja je otvorena je u galeriji Martin Borković Nacionalnog svetišta.

Na misi su bili čelnici Karlovačke županije na čelu sa županicom Martinom Furdek Hajdin, predsjednikom županijske skupštine Vladom Jelkovcem, načelnikom Karlovačke policijske uprave Darkom Bratićem te brigadirom Marinom Kostelcem ispred zapovjedništva HKoV. Ovo je bila peta godina da  se  odlukom Županijske skupštine misno slavlje u čast Dana županije održava na blagdan zaštitnika hrvatske domovine i grada Karlovca sv. Josipa.