Budi dio naše mreže
Izbornik

U Novom Travniku predstavljene knjige biskupa Ratka Perića

Novi Travnik (IKA/TU)

U Župi Uzašašća Gospodinova Novi Travnik u srijedu, 12. veljače upriličeno je predstavljanje knjiga o zagrebačkom nadbiskupu Alojziju kardinalu Stepincu "Nada koja ne postiđuje" i "Ljubav koja ne prestaje", autora mons. Ratka Perića, biskupa mostarsko-duvanjskog i apostolskog upravitelja trebinjsko-mrkanskog.

Predstavljanju knjiga prethodila je redovita pobožnost Gospi Brze Pomoći, a zatim misa koju je predslavio don Željko Majić, generalni vikar Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije u koncelebraciji vlč. Marka Majstorovića, župnika, i vlč. Predraga Ivandića, prefekta u Nadbiskupijskom sjemeništu „Petar Barbarić“ Travnik. Liturgijsko pjevanje animirali su sjemeništarci pod vodstvom duhovnika vlč. Jakova Kajinića.

U prigodnoj homiliji don Željko je govorio o Blaženoj Djevici Mariji kao istinskom i svijetlom uzoru otvorenosti životu naspram kulturi smrti koja je sveprisutna u današnjem svijetu. Pozvao je vjernike da se poput Marije ne boje otvoriti životu koji je najveći dar od Boga, da se otvore suradnji s Bogom, da se ne boje Boga veličati u svakodnevici života i da svojim životom svjedoče i štite život svakog čovjeka od začeća do smrti.

Nakon euharistijskog slavlja vjernicima, koji su ispunili župnu crkvu, pružena je mogućnost sudjelovanja na predstavljanju dviju knjiga o kardinalu Stepincu autora biskupa Ratka Perića. Knjiga “Nada koja ne postiđuje” je objavljena u prigodi 120. obljetnice rođenja i 20. obljetnice beatifikacije Zagrebačkog nadbiskupa Alojzija kardinala Stepinca, mučenika. Druga knjiga, “Ljubav koja ne prestaje”, objavljena u prigodi 50. obljetnice svećeničkog ređenja biskupa Perića, proizašla je iz nade koja ne postiđuje odnosno koja je plod sadržaja prve knjige biskupa Perića. Knjige je predstavio don Željko Majić. Obje knjige donose dokumentirano svjetlo o hrvatskom blaženiku i mučeniku kardinalu Stepincu, učitelju nade i mučeniku slobode i jedinstva Crkve koji svojim životom i mučeništvom za Božju istinu privlači sve više ljudi.