Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: novi-travnik

Novi Travnik: Proslava patrona i 40 godina Župe Uzašašća Gospodinova

Svetkovina Uzašašća Gospodinova kao naslovnika vjerničke zajednice u Novom Travniku i 40 godina njezina postojanja svečano su proslavljeni u četvrtak 26. svibnja. Misno slavlje predvodio je nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH Tomo Vukšić, prenosi KTA.

„Živi“ križni put u Novom Travniku

Mladi Župe Presvetog Trojstva u Novom Travniku priredili su u petak, 8. travnja „živi“ put križa na trgu Drinskih mučenica, ispred župne crkve, objavljeno je na portalu Nedjelja.

Kardinal Puljić slavio misu povodom patrona župe i blagoslovio redovničku kuću u Novom Travniku

Vjernička zajednica župe Uzašašća Gospodinova u Novom Travniku proslavila je svoj patron na svetkovinu Uzašašća Gospodinova, 13. svibnja. Središnje euharistijsko slavlje predslavio je nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić. Taj dan je bio i blagoslov redovničke kuće Družbe Sestara Milosrdnog Isusa, gdje su prije nekoliko mjeseci započele pastoralno djelovati u ovoj župi Lašvanske doline, s. Damaris Wyrostek i s. Frančeška Kwiatkowska, prenosi KTA.

Poljske redovnice dolaze na službu u novotravničku župu

U župu Uzašašća Gospodinova u Novom Travniku u petak, 28. kolovoza na službu dolaze redovnice članice Družbe sestara Milosrdnog Isusa iz Poljske, kada će biti upriličeno svečano misno slavlje, objavljeno je na portalu Katoličkog tjednika Nedjelja.ba.

Donatorska večer za obiteljsku televiziju Laudato

U prepunom svadbenom salonu 'Maja' u Novom Travniku održana je 8. ožujka prva donatorska večer za obiteljsku televiziju Laudato, koja među hrvatskim stanovništvom u Bosni i Hercegovini uživa veliku gledanost. 

U Novom Travniku predstavljene knjige biskupa Ratka Perića

U Župi Uzašašća Gospodinova Novi Travnik u srijedu, 12. veljače upriličeno je predstavljanje knjiga o zagrebačkom nadbiskupu Alojziju kardinalu Stepincu "Nada koja ne postiđuje" i "Ljubav koja ne prestaje", autora mons. Ratka Perića, biskupa mostarsko-duvanjskog i apostolskog upravitelja trebinjsko-mrkanskog.