Budi dio naše mreže
Izbornik

U Otočcu proslavljen Dan policije

Otočac (IKA)

Na blagdan sv. Mihaela Arkanđela, 29. rujna, i Policijska postaja Otočac svečano je proslavila svojega zaštitnika i obilježila Dan policije.

U jutarnjem programu najprije su kod Spomenika braniteljima u otočkom perivoju položeni vijenci i zapaljene svijeće, a potom je u župnoj crkvi Presvetoga Trojstva slavljena misa za blagoslov policijskih djelatnika, kao i za sve poginule i umrle policajce i redarstvenike. Misu, u kojoj je sudjelovalo policijsko i gradsko vodstvo, predvodio je vojno-policijski kapelan preč. Josip Šimatović.

U propovijedi, na temelju blagdanskih misnih čitanja, poglavito prema riječima iz Otkrivenja (12,7-12a) koje govore o ratu na nebu, kapelan je predstavio sv. Mihaela kao zapovjednika koji sa svojim anđelima održava red u nebeskom poretku. Budući da je Zmaj, tj. Lucifer sa svojim anđelima poražen i potom su zajedno bačeni na zemlju, đavao stalno djeluje kao “zavodnik svega svijeta”. On je zato inspirator mnogih nereda i među ljudima i među narodima, pa je u takvim okolnostima prevažna uloga policije i redarstvenih snaga. Naš je narod to posebno osjetio i doživio u obrambenom Domovinskom ratu, kada naši policajci jednako kao ostali branitelji “nisu ljubili života svoga sve do smrti”, pa su mnogi i svoj život darovali za slobodu našega naroda. “Zajedno smo pobijedili Božjom snagom po krunici oko vrata, tj. po vjeri i Marijinu zagovoru i zaštiti Sv. Mihovila, kao mnogo puta u presudnim trenutcima u hrvatskoj prošlosti”, posvijestio je preč. Šimatović, naglasivši da nam je svima upravo to recept za pobjedu i u sadašnjim izazovima.

Na kraju misnoga slavlja kapelan Šimatović je okupljenim vjernicima čestitao Dan policije te njima i njihovim obiteljima zaželio zaštitu sv. Mihovila Arkanđela.