Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: prec-josip-simatovic

Gospićko-senjska biskupija pokreće Zbor mladih

Gospićko-senjska biskupija poziva mlade neka se uključe u Biskupijski zbor mladih koji je oformljen povodom Susreta Hrvatske katoličke mladeži koji će se održati u Gospiću 4. svibnja 2024.

Obilježena 31. obljetnica stradavanja Saborskog

Trideset prva obljetnica od završetka višemjesečnog herojskog otpora i pada Saborskog u ruke pobunjenih Srba i JNA obilježena je u subotu 12. studenoga u tom mjestu i Župi sv. Ivana Nepomuka u srcu Male Kapele.

U Otočcu proslavljen Dan policije

Na blagdan sv. Mihaela Arkanđela, 29. rujna, i Policijska postaja Otočac svečano je proslavila svojega zaštitnika i obilježila Dan policije.

Ministranti iz Lupoglava i Brckovljana na „Laudato si'“ vikendu

Šesnaestorica ministranata iz Župe bl. Augustina Kažotića iz Lupoglava te dvojica ministranata iz susjedne Župe sv. Brcka u Brckovljanima u pratnji voditelja, župnog upravitelja u Lupoglavu don Filipa Pavlovića su 25. i 26. ožujka sudjelovala su u vikend-programu „Laudato si'“.

Misa za žrtve Boričevca na 80. obljetnicu stradavanja

U subotu 24. srpnja u Boričevcu, mjestu simbolu stradanja Hrvata u Drugom svjetskom ratu, u župnoj crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije služena je misa za žrtve Boričevca, posebno za one iz roda Ivezića, i to na 80. obljetnicu njihova stradanja.