Budi dio naše mreže
Izbornik

Gospićko-senjska biskupija pokreće Zbor mladih

Gospić (IKA)

Gospićko-senjska biskupija poziva mlade neka se uključe u Biskupijski zbor mladih koji je oformljen povodom Susreta Hrvatske katoličke mladeži koji će se održati u Gospiću 4. svibnja 2024.

Susret poput SHKM-a zahtjeva veliku organizaciju na različitim poljima te je potrebna pomoć svećenika i vjernika laika. Središnji događaj SHKM-a biti će svečano misno slavlje na gospićkom gradskom stadionu Balinovac te je tim povodom izražena želja za osnivanjem Zbora mladih Gospićko-senjske biskupije koji bi mogli animirati misno slavlje, ali djelovati i nakon SHKM-a na različitim biskupijskim događajima.

Vjerujemo da postoje u našim župama zborovi mladih koji se mogu uključiti, ali također da ima mladih osoba koje su talentirane i imaju glazbenog sluha te će se rado uključiti u djelovanje Biskupijskog zbora mladih. Prvi susret Biskupijskog zbora mladih biti će u pastoralnom centru župe Otočac u utorak 23. svibnja 2023. u 18.30, kojeg će voditi u ime Odbora SHKM-a članovi Pododbora za glazbu preč. Josip Šimatović i o. Marko Maglić”, poručuju iz Gospićko-senjske biskupije.