Budi dio naše mreže
Izbornik

U povodu Međunarodnog dana sestrinstva studenti i profesori HKS-a posjetili Rijeku

Zagreb/Rijeka (IKA)

U povodu Međunarodnog dana sestrinstva, u petak 9. svibnja studenti Sveučilišnog odjela za sestrinstvo Hrvatskoga katoličkog sveučilišta (HKS) zajedno s profesorima i pročelnicom izv. prof. dr. sc. Martom Čivljak uputili su se u Rijeku na studijsko putovanje, izvijestio je Ured za odnose s javnošću HKS-a.

Tom prigodom sudjelovali su na hodočasničkoj misi u Svetištu Majke Božje na Trsatu. Obišli su svetište, klaustar, kapelu zavjetnih darova i riznicu samostana. Na kraju boravka imali su i duhovni nagovor i kratko predavanje „Što znači biti supatnik?“ koje je održao fra Siniša Pucić.

Potom su se uputili u novi bolnički kompleks na Sušaku gdje ih je primio ravnatelj KBC-a Rijeka prof. dr.sc. Alen Ružić, dr. med u pratnji pomoćnice za sestrinstvo Snježane Juričić, mag. med. techn. i drugih suradnika. Ravnatelj Ružić je studentima i profesorima pokazao novoopremljene prostore, medicinsku i nemedicinsku opremu, objasnio im rad s pacijentima u novom bolničkom kompleksu te im zahvalio na pokazanom interesu. Izv. prof. dr. sc. Čivljak zahvalila je profesoru Ružiću i njegovom timu na dobrodošlici, izrazivši želju za suradnju s KBC-om Rijeka na eventualnim budućim projektima i razvoju zdravstva u Hrvatskoj.