Budi dio naše mreže
Izbornik

U prodaji ulaznice za Uskrs fest 28. travnja u KD Vatroslav Lisinski

Zagreb (IKA)

„Uskrs fest” – najstariji festival hrvatske popularne kršćanske glazbe, održat će se u nedjelju 28. travnja u Koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski” u Zagrebu u organizaciji Ureda HBK za mlade i Hrvatskoga katoličkog radija. Festival je revijalnog karaktera, a 15 izvođača izvest će 15 novih pjesama. U revijalnom dijelu programa nastupit će Nina Badrić, Marija i Ivana Husar, Alan Hržica, zbor "Izvor" te svjetski poznati fizičar, znanstvenik i izumitelj Davor Pavuna.

Jubilarno izdanje Festivala kojim će se obilježiti i 40 godina Uskrs festa održat će se na Bijelu nedjelju, 28. travnja 2019. u KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu. Cijena ulaznice za Uskrs fest je 30 kuna, a karte se mogu nabaviti na blagajnama KD Lisinski ili putem internetske stranice www.lisinski.hr.

Na Uskrs festu 2019. nastupa 15 izvođača – po dva dolaze iz Splita: Veritas aeterna i Mihovil, iz Rijeke: Magdalena Tomić-Mijatović i Maja Tadić te dva iz Bosne i Hercegovine: fra Marin Karačić iz Širokog Brijega i VIS Otkrivenja iz Mostara. Po jedan izvođač dolazi iz Dubrovnika – Stijepo Gleđ Markos, iz Pule – Oton, Rovinja – Davor Terzić te iz Varaždina – Antonio Tkalec. Iz Zagreba na ovogodišnjem Uskrs festu nastupa petero izvođača i to: Bogoslovski Ben(d) Sirah, Čedo Antolić i zbor Hrid, Matea Horvat, grupa RiM te zbor Anima una. Od svih izvođača samo su dvoje debitanti: Stijepo Gleđ Markos iz Dubrovnika te VIS Otkrivenje iz Mostara.

Posebni gosti festivala u revijalnom dijelu programa Uskrs festa bit će Nina Badrić, Marija i Ivana Husar, Alan Hržica, zbor “Izvor” te svjetski poznati fizičar, znanstvenik i izumitelj Davor Pavuna koji poziva na Uskrs fest sve ljude dobre volje te napominje da će biti vrlo zabavno.

“Čak i ja koji inače držim predavanja, možda ću ovoga puta pjevati ili plesati ili ću imati posebno iznenađenje. Ako budete razmišljali tri milijarde godina, nećete pogoditi. Zato dođite na Uskrs fest. Čekamo vas i volimo vas”, poručio je naš svjetski poznati fizičar.

Generalni direktor Uskrs festa je dr. Mihael Prović, izvršni direktor Slavko Nedić, umjetnička direktorica Marija Husar, a redateljica Petra Radin. Više o ovogodišnjem Uskrs festu i izvođačima može se saznati na https://uskrsfest.ml/