Budi dio naše mreže
Izbornik

U pulskoj katedrali proslavljena Nedjelja Božjega milosrđa

Pula (IKA)

Nedjelja Božjega milosrđa, koja se uobičajeno slavi na Mali Uskrs, i ove je godine 24. travnja tradicionalno svečano proslavljena u pulskoj katedrali Uznesenja Marijina u organizaciji članova Katoličke udruge Radnici Milosrdnog Isusa iz Pule i Vodnjana, Štovatelja Milosrdnog Isusa i katedralne Župe Uznesenja BDM.

Program je započeo, simbolično, Satom milosrđa, u 15 sati, krunicom Božjega milosrđa, koju je, kao i cijeli program, glazbeno animirao zbor Radnika Milosrdnog Isusa.

Nakon krunice svečano misno slavlje predvodio je o. Jure Josipović, pavlin iz Pavlinskog samostana iz Svetog Petra u Šumi, a koncelebrirali su katedralni župnik Rikard Lekaj, fra Đuro Vuradin iz pulskog Franjevačkog samostana svetog Franje Asiškog koji se nalaze na području katedralne župe, te svećenici  Aleksandar Petrović i Dragutin Petrović.

Propovjednik je pozvao okupljene da nauče živjeti u boljoj dimenziji, u uskrsnuću koje daruje Krist, da nauče živjeti život koji je On za nas pripravio. Govoreći o apostolima istaknuo je da su oni posve krivo, ljudskim mjerilima, smatrali Isusa političkim vođom koji će im omogućiti istaknute društvene pozicije; Isusu im, međutim govori o slobodi od grijeha, istaknuo je o. Jure. Spomenuo je potom da, kada obilazi stare i nemoćne u svojoj Župi sv. Petra i Pavla apostola u Svetom Petru u Šumi vidi kako ljudi, iako možda u oskudici i usamljenosti, žive dostojanstveno, žive s Bogom, žive već Kraljevstvo Božje ovdje na zemlji; dok pojedini, koji žive u izvanjskom luksuzu i izobilju, imaju srce kao led. „Poruka Božjega milosrđa koja nam je došla preko svete sestre Faustine govori nam o tome d nas Bog uči živjeti, dostojanstveno, da nam Bog zaista želi dobro“, rekao je između ostalog propovjednik.

Na kraju se okupljenima obratio župnik Lekaj koji je zahvalio predslavitelju, koncelebrantima i suorganizatorima. Pozvao je sve okupljene da se nakon mise zadrže na druženju u atriju katedrale.