Budi dio naše mreže
Izbornik

U Rijeci započeo novi ciklus kateheza za mlade

Rijeka (IKA )

„Marija – kraljica svih srdaca“ tema je kojom je u četvrtak 11. listopada započeo novi ciklus kateheza u Centru za mlade „Bl. Miroslav Bulešić“ u Rijeci u novoj akademskoj i pastoralnoj godini. Novost ovakvih događanja su i mise mladih koje će se održavati četvrtkom nakon kateheza i koju će svaki tjedan predvoditi drugi svećenik.

Katehezu je vodio Josip Pende, novi povjerenik za mlade Riječke nadbiskupije, a od studenog kateheze će voditi i vjeroučiteljica Maja Šimičić – Roksandić. Govoreći o Blaženoj Djevici Mariji, mladima je poručio da im Marija bude kraljica srca i da u svojoj pobožnosti prema njoj osjete slatku ljubav. Kao dijete pouzdajete se u nju i neka ona bude vladarica vaših srdaca, rekao je povjerenik za mlade.
Nakon kateheze slavljena je misa mladih koju je predvodio bivši povjerenik za studente i mlade, a sadašnji župnik na Hreljinu i Zlobinu vlč. Marko Šarić. Mladima je poručio da u svojim svakodnevnim trapericama idu i navještaju Krista jer “svatko od nas je povjerenik za mlade, svakome od nas povjereni su drugi i živjeti kršćanstvo jedna je predivna avantura”.
“Dragi mladi, vi ste najveći evangelizatori i najljepše je kada mladi oduševljavaju mlade slaveći Krista”, poručio je vlč. Šarić. Nakon mise povjerenik za mlade zahvalio je vlč. Šariću na dolasku te pozvao sve na sudjelovanje u događajima koji će se održavati u Centru za mlade “Bl. Miroslav Bulešić”.

Ključne riječi:
kateheze za mlade rijeka