Budi dio naše mreže
Izbornik

U Rijeku stiglo Betlehemsko svjetlo

Rijeka (IKA)

Raspjevano i svečano u kapucinskoj crkvi Gospe Lurdske na riječkoj Žabici dočekano je u nedjelju 16. prosinca Betlehemsko svjetlo. Iz austrijskog Linza u Rijeku donijeli su ga članovi Zdruga katoličkih skauta Riječke nadbiskupija i zajedno s predstavnicima Saveza izviđača Hrvatske unijeli u crkvu i predali riječkom nadbiskupu Ivanu Devčiću.

Gospa Lurdska je ona koja nam je podarila Betlehemsko svjetlo. Ona je u Betlehemu rodila Isusa, a njegovo rođenje anđeli su najprije navijestili siromašnim pastirima koji su se prvi došli pokloniti Isusu, rekao je nadbiskup Devčić mnogobrojnim mališanima koji su ispunili ovu riječku crkvu te im ispričao detalje o Isusovom djetinjstvu. Kada je odrastao, svima je naviještao da ih Bog voli i da smo svi Božja djeca.

Neka i ovaj doček Betlehemskog svjetla bude poticaj našoj otvorenosti za Isusa, za Riječ koja donosi svjetlo, poručio je nadbiskup Devčić.

“To je riječ nade, riječ ljubavi, riječ mira. To su riječi bez kojih ne možemo sretno živjeti na ovome svijetu. Bez tih riječi ovaj svijet pretvara se u tamu.”

Betlehemsko svjetlo nas potiče da i mi budemo to svjetlo i njime osvjetljavamo druge.

Svi smo pozvani širiti Istinu, ljubav i nadu. Svi smo pozvani prenositi Betlehemsko svjetlo, poručio je nadbiskup Devčić.

Narednih dana betlehemsko svjetlo u župe Riječke nadbiskupija odnijet će članovi Zdruga katoličkih skauta Riječke nadbiskupija.

Tradicionalno, u povodu dočeka Betlehemskog svjetla Nadbiskupijska škola za crkvenu glazbu organizirala je susret dječjih župnih zborova. Mališani su pjesmom razveselili sve okupljene u kapucinskoj crkvi, a osobito nadbiskupa Devčića kojemu su ovom prigodom čestitali 18. obljetnicu biskupskog ređenja.

Ključne riječi:
Betlehemsko svjetlo