Budi dio naše mreže
Izbornik

U Srijemskoj Mitrovici proslavljena svetkovina Uzašašća Gospodinova

Srijemska Mitrovica (IKA/TU)

U Župi svetog Dimitrija, đakona i mučenika na svetkovinu Uzašašća Gospodinova, u četvrtak 13. svibnja, slavljene su svečane euharistije prema nedjeljnom rasporedu.

Mise u srijemskoj katedrali predslavio je srijemskomitrovački župnik mons. Eduard Španović. Na večernjem slavlju pridužio mu se župnik u Laćarku vlč. Ivica Zrno.

U homiliji mons. Španović rekao je da je „svetkovina Uzašašća Gospodinova veoma važan događaj za vjernika kršćanina. Krist se, nakon Uskrsnuća, ukazuje apostolima i pruža im dokaz svoje pobjede nad smrću i svijetom, pokazuje se kao onaj koji je ustajući od mrtvih donio novu nadu svakom čovjeku. Kroz Evanđelje slušamo Njegovu Riječ, a ona vrijedi i za nas danas. To je Riječ koja nam daje poslanje i koja nas poziva ostati u zajedništvu s Njime. Poslanje je veoma jasno: ‚Idite po svem svijetu, propovijedajte…‘ Kristova želja je da u svojim sredinama svjedočimo Njega koji je uskrsnuo od mrtvih i dao nam novinu života. Odmah nakon toga slijedi poziv: ‚Tko uzvjeruje spasit će se…‘ To je zajedništvo vjere na koje smo pozvani. I po tome zajedništvu dolazi naše Spasenje, poručio je mons. Eduard Španović.

Vjernici su, iako je bio radni dan, sudjelovali u lijepom broju. Za istaknuti je da u srijemskomitrovačkoj župi, na svetkovinu Spasova nikada se nije dokidao nedjeljni raspored slavlja misa.