Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mons-eduard-spanovic

Zaziv Duha Svetoga u Srijemskoj Mitrovici

U Župi svetoga Dimitrija, đakona i mučenika, u Srijemskoj Mitrovici, svečanim euharistijskim slavljem u nedjelju 5. rujna proslavljen je početak nove vjeronaučne i školske 2021./2022. godine.

U Srijemskoj Mitrovici proslavljena svetkovina rođenja svetog Ivana Krstitelja, uz zahvalu za proteklu školsku godinu

U četvrtak 24. lipnja u župnoj crkvi Sveti Dimitrije, đakon i mučenik, u Srijemskoj Mitrovici svečanim euharistijskim slavljem u 19 sati proslavljena je svetkovina rođenja svetog Ivana Krstitelja. Istim euharistijskim slavljem, učenici srijemskomitrovačkih osnovnih škola koji pohađaju nastavu vjeronauka u školi, predvođeni vjeroučiteljicom Sarom Žurovski, zahvalili su Bogu za prethodnu školsku godinu.

Srijemski biskup Đuro Gašparović predvodio svečano euharistijsko slavlje na Uskrs

Nakon uskrsnog ranojutarnjeg blagoslova jela koje je predvodio župnik mons. Eduard Španović, a koje se tradicionalno upriliči na Kalvariji u Srijemskoj Mitrovici, svečano koncelebrirano misno slavlje na Uskrs 4. travnja u srijemskoj prvostolnici Sveti Dimitrije, đakon i mučenik, predslavio je srijemski biskup mons. Đuro Gašparović.

Misa večere Gospodnje u Srijemskoj Mitrovici

Na Veliki četvrtak, 1. travnja, svečanim euharistijskim slavljem u 19 sati, proslavljena je u Srijemskoj Mitrovici, u crkvi sv. Dimitrija, đakona i mučenika, Misa večere Gospodnje. Euharistijsko slavlje je predslavio prelat i srijemskomitrovački župnik mons. Eduard Španović.

1 2 3