Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mons-eduard-spanovic

Imenovanja, razrješenja i premještaji u Srijemskoj biskupiji

Promatrajući pastoralne i druge potrebe u Srijemskoj biskupiji te nakon savjetovanja i razgovora sa svećenicima, odlukom biskupa koadjutora Fabijana Svaline od 1. rujna u Srijemskoj biskupiji došlo je do nekoliko imenovanja i razrješenja svećenika.

Apostolski nuncij Gangemi pohodio Srijemsku Mitrovicu

Apostolski nuncij u Republici Srbiji mons. Santo Gangemi posjetio je u četvrtak 22. lipnja srijemskog biskupa koadjutora Fabijana Svalinu u sjedištu Srijemske biskupije u Srijemskoj Mitrovici, izvijestio je Tiskovni ured Srijemske biskupije.

U srijemskoj katedrali upriličena molitva za mir u Ukrajini

Međunarodna biskupska konferencija sv. Ćirila i Metoda, koju čine katoličke biskupije u Srbiji, Crnoj Gori, Kosovu i Makedoniji, u petak 31. ožujka priključila se međunarodnom Euharistijskom lancu molitve za mir u Ukrajini i prestanak ratnih sukoba na Istoku Europe.

Otkrivena spomen-ploča mons. Nikoli Doganu u Hrtkovcima

U povodu 15. obljetnice smrti i 50. obljetnice svećeničkog ređenja prvoga dekana KBF-a u Đakovu mons. Nikole Dogana, mladi svećenici Đakovačko-osječke nadbiskupije hodočastili su u Srijemsku Mitrovicu i Hrtkovce, župu njegova rođenja i krštenja, gdje je otkrivena i blagoslovljena zahvalna spomen-ploča uime obje (nad)biskupije.

Proslava svetkovine Velike Gospe u Srijemskoj Mitrovici

Svečanim euharistijskim slavljem koje je u ponedjeljak 15. kolovoza predvodio srijemskomitrovački župnik mons. Eduard Španović, u Srijemskoj Mitrovici proslavljena je svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo – Velika Gospa.

Vigilija Velike Gospe u Srijemskoj Mitrovici

U nedjelju 14. kolovoza na srijemskomitrovačkoj Kalvariji svečano je proslavljena uočnica svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo – Velika Gospa euharistijskim slavljem koje je predvodio , srijemskomitrovački župnik mons. Eduard Španović.

Crkveni god u Staroj Binguli

Na svetkovinu apostolskih prvaka svetih Petra i Pavla, u srijedu, 29. lipnja svečano je proslavljen zaštitnik crkve i zajednice u Staroj Binguli u Srijemskoj biskupiji.

1 2 3 5