Budi dio naše mreže
Izbornik

Vigilija Velike Gospe u Srijemskoj Mitrovici

Srijemska Mitrovica (IKA)

U nedjelju 14. kolovoza na srijemskomitrovačkoj Kalvariji svečano je proslavljena uočnica svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo – Velika Gospa euharistijskim slavljem koje je predvodio , srijemskomitrovački župnik mons. Eduard Španović.

Mons. Španović na početku slavlja pozdravio je okupljene vjernike i podsjetio kako su se okupili u zajedništvu sa svim vjernicima diljem svijeta oko Gospina lika, s nakanom dati Bogu slavu i hodočastiti našoj Mitrovačkoj Žalosnoj Gospi.

U prigodnoj je istaknuo kako su okupljeni u predvečerje najveće marijanske svetkovine oko Gospina lika. Na Veliki Četvrtak Isus nam ostavlja svoje Tijelo, svetu Euharistiju, svetu Misu, a na Veliki petak viseći na Križu daje nam Svoju Majku Mariju za našu Majku. Njegova ljubav je tolika da nam daje najvrednije što ima. A tko ima majku ima sve, ima zaštitu, pomoć, razgovor, nadu,… Budimo zahvalni na tom daru, jer zahvalnost je najveći dar. S puno pouzdanja kroz molitvu utječimo se Blaženoj Djevici Mariji da nas zagovara u svim našim potrebama.

Nakon mise uslijedila je tradicionalna procesija sa svijećama, u kojoj su svi okupljeni vjernici hodajući Kalvarijom i noseći svijeće pobožno pjevali marijanske pjesme.

Zaključujući procesiju i pobožnost mons. Španović zahvalio je okupljenim vjernicima za lijepo, pobožno i raspjevano misno slavlje i pozvao ih da se zadrže u kapeli u osobnoj molitvi i zahvali. Uočnica je zaključena pjevanjem Himna Žalosnoj Gospi Mitrovačkoj.

??