Budi dio naše mreže
Izbornik

Imenovanja, razrješenja i premještaji u Srijemskoj biskupiji

Srijemska Mitrovica (IKA)

Promatrajući pastoralne i druge potrebe u Srijemskoj biskupiji te nakon savjetovanja i razgovora sa svećenicima, odlukom biskupa koadjutora Fabijana Svaline od 1. rujna u Srijemskoj biskupiji došlo je do nekoliko imenovanja i razrješenja svećenika.

Mons. Eduard Španović razriješen je službe župnika Župe sv. Dimitrija, đakona i mučenika u Srijemskoj Mitrovici i službe duhovnika Kazneno-popravnog zavoda u Srijemskoj Mitrovici te je imenovan župnikom Župe Uzvišenja Svetoga Križa u Petrovaradinu II i Biskupijskim povjerenikom za restituciju i imovinska pitanja.

Preč. Ivan Rajković razriješen je službe župnika Župe Uzvišenja Svetoga Križa u Petrovaradinu II i službe upravitelja Biskupijskog svetišta Gospe Snježne na Tekijama u Petrovaradinu te je imenovan župnikom Župe sv. Dimitrija, đakona i mučenika u Srijemskoj Mitrovici, duhovnikom Kazneno-popravnog zavoda u Srijemskoj Mitrovici i Biskupijskim povjerenikom za kulturu.

Preč. Božidar Lusavec razriješen je službe župnika Župe sv. Terezije od Djeteta Isusa u Beški, župnim upraviteljem Župe sv. Ane u Maradiku i Župe sv. Ivana Nepomuka u Putincima te ravnateljem (upraviteljem) Doma Sveta Elizabeta u Maradiku.

Vlč. Matej Perić razriješen je službe pomoćnika upravitelja Biskupijskog svetišta Gospe Snježne na Tekijama u Petrovaradinu te je imenovan upraviteljem (rektorom) toga svetišta.

Vlč. Aleksandar Kovačević imenovan je župnikom Župe sv. Terezije od Djeteta Isusa u Beški, župnim upraviteljem Župe sv. Ane u Maradiku i Župe sv. Ivana Nepomuka u Putincima te ravnateljem (upraviteljem) Doma Sveta Elizabeta u Maradiku.