Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: srijemska-mitrovica

Biskup Svalina slavio polnoćku u Srijemskoj Mitrovici

Euharistijskim slavljem - polnoćkom koju je u katedrali Svetog Dimitrija, đakona i mučenika u Srijemskoj Mitrovici predvodio srijemski biskup koadjutor Fabijan Svalina, svečano je započela proslava svetkovine Rođenja Gospodinova 2021.

Službe na biskupskom ređenju mons. Fabijana Svaline

Biskupsko ređenje imenovanoga srijemskog biskupa koadjutora Fabijana Svaline je na Nedjelju Krista Kralja svega stvorenja, 21. studenoga u 11 sati u katedrali manjoj bazilici Sv. Dimitrija, đakona i mučenika, u Srijemskoj Mitrovici.

VIDEO Biskupsko ređenje mons. Fabijana Svaline

Na svetkovinu Krista Kralja u nedjelju 21. studenoga u katedrali-manjoj bazilici sv. Dimitrija u Srijemskoj Mitrovici tajnik Svete Stolice za odnose s državama nadbiskup Paul Richard Gallagher u zajedništvu s mons. Đurom Hranićem, nadbiskupom i metropolitom đakovačko-osječkim, i mons. Đurom Gašparovićem, biskupom srijemskim, zaredit će za srijemskoga biskupa koadjutora mons. Fabijana Svalinu.

Objava imenovanja mons. Svaline biskupom koadjutorom Srijemske biskupije u Srijemskoj Mitrovici

U prostorijama Župe Sveti Dimitrije, đakon i mučenik u četvrtak, 7. listopada točno u 12 sati započela je molitva Anđeo Gospodnji koju je predmolio srijemski biskup Đuro Gašparović, u zajedništvu sa svećenicima koji su na službi u Srijemskoj biskupiji. Nakon molitve, biskup Gašparović je pročitao proglas o proglašenju mons. Fabijana Svaline za biskupa koadjutora s posebnim ovlastima u Srijemskoj biskupiji, kako je priopćila Apostolska nuncijatura u Republici Srbiji.

Svjedočanstvo s. Franciske Ulrike Sajdl o redovničkom pozivu

U utorak 5. listopada u župi Sveti Dimitrije, đakon i mučenik, u Srijemskoj Mitrovici, upriličeno je okupljanje i druženje za studente i radničku mladež, na kojem je posebna gošća bila s. Franciska Ulrika Sajdl, milosrdna sestra svetog Križa, koja je 26. lipnja 2021. položila prve redovničke zavjete.

U Srijemskoj Mitrovici proslavljena svetkovina rođenja svetog Ivana Krstitelja, uz zahvalu za proteklu školsku godinu

U četvrtak 24. lipnja u župnoj crkvi Sveti Dimitrije, đakon i mučenik, u Srijemskoj Mitrovici svečanim euharistijskim slavljem u 19 sati proslavljena je svetkovina rođenja svetog Ivana Krstitelja. Istim euharistijskim slavljem, učenici srijemskomitrovačkih osnovnih škola koji pohađaju nastavu vjeronauka u školi, predvođeni vjeroučiteljicom Sarom Žurovski, zahvalili su Bogu za prethodnu školsku godinu.

1 2 3 6