Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: srijemska-mitrovica

Srijemska Mitrovica: Trodnevnica u čast svetom Antunu Padovanskom

Od srijede do petka (10.–12. lipnja 2020.), u katedralnoj crkvi Svetog Dimitrija, đakona i mučenika, u Srijemskoj Mitrovici, održana je trodnevnica u čast sv. Antunu Padovanskom. Ova tradicionalna pobožnost već duži niz godina pruža opravdanje nizom lijepih duhovnih plodova.

Početak korizme u Srijemskoj Mitrovici

Na Čistu srijedu, Pepelnicu, 26. veljače, vrijeme molitve, posta i bratske ljubavi počelo je u srijemskomitrovačkoj prvostolnoj crkvi – manjoj bazilici Sv. Dimitrija jutarnjim i večernjim euharistijskim slavljem koja je predvodio župnik mons. Eduard Španović.

Duhovna obnova za svećenike Srijemske biskupije

Na poziv vlč. Berislava Petrovića, povjerenika za trajnu izgradnju svećenika Srijemske biskupije, a u organizaciji Biskupskog Ordinarijata Srijemske biskupije, u ponedjeljak, 17. veljače održana je Duhovna obnova za svećenike Srijemske biskupije.

U Srijemskoj Mitrovici proslavljen spomendan sv. Anastazije Srijemske

Liturgijski spomen sv. Anastazije, mučenice proslavljen je u srijedu 15. siječnja u katedrali Sv. Dimitrija, đakona i mučenika, u Srijemskoj Mitrovici. Večernje euharistijsko slavlje predvodio je domaći župnik mons. Eduard Španović uz koncelebraciju župnika župe svete Ane u Laćarku Ivice Zrna.

1 2 3