Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: srijemska-mitrovica

Mise zahvalnice na Staru godinu u Srijemskoj biskupiji

U četvrtak, 31. prosinca, u rumskoj župskoj crkvi Uzvišenje Svetog Križa, svečano je proslavljena misa zahvalnica na kraju građanske godine. Također, i u srijemskomitrovačkoj župskoj crkvi Sveti Dimitrije, đakon i mučenik, zadnjega dana građanske godine proslavljena je misa zahvalnica.

U Srijemskoj Mitrovici proslavljena Nedjelja Svete obitelji

Na nedjelju Svete obitelji, 27. prosinca svečanim euharistijskim slavljem u župi Svetog Dimitrija, đakona i mučenika u Srijemskoj Mitrovici proslavljena je blagdan Svete Obitelji. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je srijemskomitrovački župnik mons. Eduard Španović.

Svetkovina Rođenja Gospodinova u Srijemskoj Mitrovici

U petak, 25. prosinca točno u ponoć, euharistijskim slavljem, misom polnoćkom svečano je započela proslava svetkovine Rođenja Gospodinova. Misu je predslavio župnik župe Sveti Dimitrije, đakon i mučenik mons. Eduard Španović u zajedništvu s župnikom župe Sveta Ana, majka BDM u Laćarku vlč. Ivicom Zrno.

Svetkovina Svih svetih i Dušni dan u Srijemskoj Mitrovici i Laćarku

Na svetkovinu Svih svetih u nedjelju 1. studenoga i na Dušni dan 2. studenoga slavljene su u srijemskim mjestima Srijemskoj Mitrovici i Laćarku mise prema nedjeljnom rasporedu, a organiziran je i blagoslov grobova, što je duga tradicija u tim župama Srijemske biskupije.

Godišnje župsko klanjanje u Srijemskoj Mitrovici

U utorak, 8. rujna 2020., uz redovita euharistijska slavlja organizirano je godišnje župsko klanjanje župe Sveti Dimitrije, đakon i mučenik. Euharistijska slavlja, koja su bila prema nedjeljnom rasporedu, u 9.30 i 19.00 sati, predslavio je mons. Eduard Španović, župnik srijemskomitrovački.

Blagdan Preobraženja Gospodinova u Srijemskoj Mitrovici

U srijemskomitrovačkoj župnoj crkvi Svetog Dimitrija, đakona i mučenika u četvrtak, 6. kolovoza proslavljen je blagdan Preobraženja Gospodinova. Euharistijsko slavlje predslavio je srijemskomitrovački župnik, mons. Eduard Španović.

1 2 3 4