Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: petrovaradin

Imenovanja, razrješenja i premještaji u Srijemskoj biskupiji

Promatrajući pastoralne i druge potrebe u Srijemskoj biskupiji te nakon savjetovanja i razgovora sa svećenicima, odlukom biskupa koadjutora Fabijana Svaline od 1. rujna u Srijemskoj biskupiji došlo je do nekoliko imenovanja i razrješenja svećenika.

Velike Tekije u Petrovaradinu

U Biskupijskom svetištu Gospe Snježne – Tekije u Petrovaradinu u subotu 5. kolovoza svečano je proslavljena Gospa Snježna.

Križni put mladih Srijemske biskupije

Peti križni put mladih Srijemske biskupije održan je u subotu 18. ožujka u biskupijskom Svetištu Majke Božje Snježne – Gospe Tekijske u Petrovaradinu pod geslom „Žrtva Bogu, duh je raskajan“ Ps 51,19, izvijestio je biskupijski Tiskovni ured.

Proslavljen Dan rođenja bana Josipa Jelačića

Misnim slavljem koje je predvodio generalni vikar Srijemske biskupije mons. Josip Ivešić u crkvi Sv. Jurja u Petrovaradinu te prigodnim kulturno-umjetničkim programom u nedjelju 16. listopada obilježen je jedan od četiriju praznika hrvatske zajednice u Republici Srbiji – Dan rođenja bana Josipa Jelačića, izvijestilo je Hrvatsko nacionalno vijeće u Republici Srbiji.

Održana sjednica ekonomskog vijeća Srijemske biskupije

U prostorijama Biskupijskog ordinarijata Srijemske biskupije u Petrovaradinu u petak 12. ožujka održana je sjednica ekonomskog vijeća Srijemske biskupije. Na poziv mons. Đure Gašparovića, srijemskog biskupa, na sjednicu se odazvao vlč. Ivan Rajković, ekonom biskupije, te svi članovi Ekonomskog vijeća: preč. Marko Loš, vlč. Ivica Živković, vlč. Zdravko Čabrajac, vlč. Ivica Zrno i vlč. Dušan Milekić.

1 2