Budi dio naše mreže
Izbornik

Održana osnivačka skupština udruženja mladih Prijatelji nade u Srijemskoj biskupiji

Petrovaradin (IKA)

Nakon višemesečnog truda i zalaganja mladih Srijemske biskupije, 17. lipnja 2024. u župnom dvorištu Župe sv. Roka u Petrovaradinu održana je Osnivačka skupština udruženja mladih Prijatelji nade.

Na početku skupštine mlade i njihov rad blagoslovio je generalni vikar Srijemske biskupije mons. Josip Ivešić. Nakon izglasavanja dnevnog reda pročitan je Statut udruženja koji je jednoglasno usvojen.

Nakon usvajanja odluka, Osnivačka skupština pristupila je izboru tijela udruženja. Skupštinu udruženja čine svi članovi, a za Upravni odbor jednoglasno je izabrano petoro članova: Vesna Uremović, Marija Dokoza, Darko Menđan, Ivan Hornjak i povjerenik za mlade Srijemske biskupije vlč. Dušan Milekić.

Upravni odbor donio je odluku o osnivanju glazbene, kreativne, sportske, literarne, likovne i dramske sekcije, za koje su izabrani i njihovi voditelji.

Za prvog predsjednika udruženja jednoglasno je izglasan Darko Peka iz Novog Slankamena.

Na koncu skupštine izabrani predsjednik je izjavio da je ponosan na mladost koja se želi aktivnije uključiti u život i zajedništvo Crkve, te da bude pitana i da se pita, te da je to zaista povijesni dan za Srijemsku biskupiju.

Udruženje je osnovano kao neprofitabilna i nepolitička organizacija, čiji je cilj jačanje vjerske i tradicionalne kulture naroda u Srijemskoj biskupiji.

Kao uspomena na susret napravljena je zajednička fotografija sa svim osnivačima udruženja.