Budi dio naše mreže
Izbornik

U Subotici proslavljen blagdan bl. Marije Propetoga

Subotica (IKA)

U crkvi sv. Roka u Subotici, prigodnim programom i misom 9. srpnja svečano je proslavljen blagdan bl. Marije Petković.

Bio je to ujedno i završetak devetnice u čast blaženice koja je sva, kao i sam blagdan bila u znaku jubileja 100 godina postojanja Družbe Kćeri Milosrđa.

Na početku slavlja sve okupljene pozdravio je župnik Andrija Anišić koji je čestitao sestrama Kćeri Milosrđa blagdan i Jubilej 100 godina. Čestitke je uputio i djeci, roditeljima i odgojiteljicama dva subotička vrtića koji nose blaženičino ime. Također je pročitao dio pisma pape Franje koje je uputio Časnoj Majci Kristini Orsillo u povodu jubileja Družbe.

U prigodnom programu nastupila su djeca iz vrtića „Bl. Marija Petković“ sa svojim odgojiteljicama a zatim su djeca, mladi i odrasli izveli „ONLINE razgovor s bl. Marijom Petković“ koji je sastavila prof. Katarina Čeliković.

Uslijedila je misa u čast bl. Marije Petković koju je predslavio vlč. Nebojša Stipić, župni vikar Župe sv. Antuna u Čantaviru uz još petoricu svećenika koji je održao i prigodnu propovijed. Božju riječ čitale su s. Nelija i s. Eleonora, a molitvu vjernika vjeroučiteljica Vesna Huska.

Na kraju mise s. Silvana Milan zahvalila je svim sudionicima slavlja na zajedništvu, izrazivši posebnu radost što su se zajedno pripremali devetnicom i radosnom proslavom blagdana zahvalili Bogu i bl. Mariji Petković za 100 godina njihove Družbe.

Poslije mise slavlje je nastavljeno domjenkom u župnom dvorištu.