Budi dio naše mreže
Izbornik

U Trnovčici proslavljena svetkovina Božjega Milosrđa

Zagreb (IKA)

Svetkovina Božjega Milosrđa proslavljena je 11. travnja u župi Blažene Djevice Marije Majke Crkve u Trnovčici.

Svečanu misu predvodio je zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško. Biskup je vjernike otajstveno upoznao sa simbolikom muke, uskrsnuća i otkupljenja ljudskog roda predstavivši im vodu koja se izlijeva iz milosrdnog Isusova srca kao snagu oprosta koja nas čisti od grijeha, krv kao snagu otkupljenja i žrtve, a zrake koje izlaze iz Isusova srca kao duh i poziv na život i vječnost. Biskup je ohrabrio nazočne da i sami postaju lice milosrđa u jednome svijetu koji toliko žeđa za žrtvom i milosrđem.

Uoči svetkovine u župi je pod vodstvom župnika o. Mirka Sadaka i zajednice Milosrdnog Isusa održana devetnica Božjem Milosrđu s pobožnostima i misom svakoga dana u 15 sati. Zajednica Milosrdnog Isusa, koju predvodi prof. Marijana Biuk, već dvadesetak godina okuplja znatan broj molitelja. Svih ovih dana aktivan je bio i župni zbor mladih koji je pod vodstvom prof. Zrinke Perić glazbeno animirao misna slavlja.

Duhovnost milosrđa Božjeg aktualna je i živa među pukom u Trnovčici koji se rado okuplja i već dvadesetak godina svjedoči kako je, prema riječima pape Franje, Božje ime milosrđe, tako da i mnogi vjernici izvan župe tradicionalno dolaze u zagrebačku Trnovčicu i utječu se u beskrajno more milosrđa Božjega.