Budi dio naše mreže
Izbornik

U vojarni ''Hrvatski branitelji Istre'' po prvi put održana molitva za civilne žrtve i hrvatske branitelje koji su stradali u Vukovaru i Škrabrnji

Pula (IKA)

U nedavno otvorenoj istarskoj vojarni ''Hrvatski branitelji Istre'' djelatnici Policijske uprave istarske i pripadnici Hrvatske vojske i Obalne straže, odali su u ponedjeljak, 18. studenog, počast svim civilnim žrtvama i hrvatskim braniteljima koji su stradali u Vukovaru i Škrabrnji.

Svijeće za sve stradale su ispred spomen obilježja četvorici pirotehničara, koji su poginuli prilikom razminiravanja Zračne luke Pula u Domovinskom ratu 1992. godine, zapalili načelnik Sektora policije Mladen Blašković, zapovjednik Središta za besposadne zrakoplovne sustave bojnik Zvonimir Mravunac i zapovjednik 2. divizijuna Obalne straže kapetan bojnog broda Vlado Zoko.

Nakon minute šutnje u spomen na sve one koji su položili svoje živote na Oltar domovine, policijski kapelan Policijske kapelanije Blaženog Miroslava Bulešića preč. mr. Ilija Jakovljević izrekao je prigodnu molitvu.

„Na početku ovog radnog dana, želimo zastati u molitvi i šutnji kako bi odali počast svim žrtvama grada Vukovara, Podunavlja, Škabrnje i cijele nam domovine. Vidjeli smo što ljudska zloća i grijeh može učiniti. Ovaj naš susret nije susret osuđivanja, već molitve i praštanja. Kako nas tome uči naš zaštitnik bl. Miroslav Bulešić: „Moja osveta je oprost!“ Neka ovi dani budu dani molitve, dani iskazivanja poštovanja prema našim pokojnima te dani praštanja prema onima koji su se ogriješili o čovjeka i domovinu.“ rekao je preč. Jakovljević te istaknuo kako trebamo biti zahvalni Bogu za slobodu koju danas uživamo, za naše hrvatske branitelje i sve nevine žrtve domovinskog rata, bez obzira na njihovu nacionalnost i vjeroispovijest. Zaključio je porukom kako žrtva Vukovara i Škrabrnje ne smije nikada biti zaboravljena.