Budi dio naše mreže
Izbornik

U Zagrebu održan prvi Franjevački vikend molitve, posta i šutnje

Zagreb (IKA)

U prostorijama zagrebačkog samostana Svetog Duha franjevaca konventualaca i u organizaciji župe sv. Antuna Padovanskog od 6. do 8. prosinca održan je prvi Franjevački vikend molitve, posta i šutnje. U tri dana sudionici su imali priliku intenzivno se posvetiti radu na sebi kroz molitvu, post o kruhu i vodi i potpunu šutnju. Voditelj je bio fra Ivan M. Lotar.

Vikend je specifičan po tome što se ove tri dimenzije žive kroz karizmu sv. Franje Asiškog. Molitva časoslova, svakodnevna sveta misa, predavanja na temu dana, euharistijsko klanjanje, čitanja iz Franjevačkih izvora, pojedinačni razgovori te osobno razmatranje u šutnji obilježja su ovoga vikenda.

Plodovi istoga ovise, naravno, najviše o pojedincu i o njegovoj spremnosti za rad na sebi. Pronaći mir, tišinu i osluškivati Božji glas te naučiti razlikovati ga od silnih šumova ovoga svijeta samo su neki od razloga koje su sudionici naveli kao razlog svoga dolaska. Kapacitet je popunjen vrlo brzo nakon prvog oglasa. Slijedeći vikend će se održati u mjesecu ožujku. Prijave se vrše putem župnog ureda župe sv. Antuna Padovanskog.