Budi dio naše mreže
Izbornik

U Zagrebu predstavljanja knjiga „Koja je tvoja odluka“

Zagreb (IKA)

Studentski katolički centar Palma predstavio je u utorak 26. rujna novu knjigu iz vlastite naklade „Koja je tvoja odluka?“, izvijestili su iz zagrebačkog SKAC-a.

Knjigu su predstavili psihologinja u SKAC Palmi Katarina Šimić, duhovnik SKAC Palme i Magisa te promotor duhovnih zvanja u Družbi Isusovoj p. Mislav Skelin, grafički urednik knjige i autor naslovnice Mihovil Skelin te Ante Arambašić i Jakov Petrak, isusovački skolastici koji su se uključili uživo iz Rima. Razgovor je moderirala voditeljica ignacijevskih duhovnih vježbi Mateja Potroško.

Sudionici su naglasili da Bog za svaku osobu želi ono što zapravo osoba sama u dubini želi. Stoga je, naglasili su, vrlo važno sebi odgovoriti na pitanje „Što ja stvarno želim?“ i promatrati pokrete koji se događaju unutar nas. Kakve emocije izazivaju, donose li mir ili ostavljaju gorak trag.

Također, istaknuli su da je Bog prisutan u cijelom procesu donošenja odluke. Također, važno je izložiti se iskustvima koja mogu pomoći u donošenju odluke. Primjerice, dečki koji možda razmišljaju o pozivu mogu otići na vikend „Možda baš Isusovac?“ i kroz rad, razgovore, druženje i molitvu vidjeti što se događa u njima i je li to nešto gdje se možda vide, poručili su.

Prije završetka predstavljanja sudionici okruglog stola su s posjetiteljima u manjim grupama napravili magis krug kako bi podijelili što im je s ovog događanja ostalo. Većina publike je istaknula da im je vrlo vrijedno bilo čuti tuđa iskustva, ali i ignacijevske smjernice i konkretne metode koje pomažu u procesu donošenja odluke. Knjiga „Koja je tvoja odluka?“ može se kupiti u SKAC-u ili naručiti putem e-maila odnosi@skac.hr, izvijestili su iz zagrebačkog SKAC-a.