Budi dio naše mreže
Izbornik

U župi Domaslovec održan Hod za Krista Kralja

Domaslovec (IKA)

U župi Krista Kralja u Domaslovcu u subotu 18. studenoga drugu godinu u nizu održan je „hod za Krista Kralja“ kojem je cilj proći kroz sva sela župe i radosno svjedočiti molitvom, razmatranjima o Isusovu životu, pjesmom i plesom, kako bi potaknule župljane da župnu svetkovinu proslave kao živa zajednica.

Kroz šest postaja upravitelj župe Ante Bojanić sudionicima Hoda je razmatranjem i čitanjem Božje riječi približio kako „Isus Krist Kralj raste u svakome od nas.“ Promišljalo se o Isusovu začeću u Nazaretu i kako Njegovo srce može kucati pod našim, o Isusovu rođenju u Betlehemu i kako Isusa moramo roditi i iznijeti drugima na vidjelo, o Isusovu skrovitu životu u Nazaretu i kako možemo svjedočiti za Isusa kada progovori u nama, o Isusovu krštenju na rijeci Jordanu i kako nam je svima potrebna sila Duha Svetoga kako bi počelo Isusovo javno djelovanje preko svakoga od nas… Vlč. Bojanić posebno je naglasio kako je Isusovo javno djelovanje počelo neuspjehom i kako je moguće u naviještanju doživjeti to isto, no ipak se ne treba plašiti nego hrabro i odvažno moliti Isusa za ustrajnost. Hod za Krista Kralja završio je klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom u župnoj crkvi gdje se promišljalo kako je nagrada za nasljedovanje Krista križ, ali i to je križ spasenja kada prihvatimo svoju grešnost, nesavršenost, postajući pravedni po Njegovu križu. Kroz cijeli Hod mladi župni animatori predvodili su plesove s koreografijama i animirali pjevanje i sviranje.

Na župnoj i obiteljskoj misi u nedjelju 19. studenoga desetero dječaka i djevojčica uvedeno je i svečano primljeno u službu ministranata. Na početku mise svatko je od njih obećao kako će ozbiljno, revno i s pobožnošću prihvatiti svoju službu. Oblačeći nakon toga svoje ministranske haljine pokazali su zajednici kako će ostati vjerni ovoj službi. U propovijedi vlč. Bojanić približio je djeci talente i kako ih koristiti: nema većeg ili manjeg broja kod Boga, za njega je svaki čovjek vrijedan, i zato nije važno koliko talenata svatko od nas prima, važno je što s njima činimo, odnosno, treba ih umnožiti kako bi služili, odreći se vlastitih interesa za dobro drugoga, baš kao i ministranti koju su Bogu rekli svoje „da“ kako bi služili kod Njegova oltara i surađivali s Njime koristeći darovane im talente.

Duhovni vikend bio je početak i uvod u događajima još bogatiji slavljenički tjedan jer župa Domaslovec na predstojeću 34. nedjelju kroz godinu – nedjelju Isusa Krista Kralja svega stvorenja proslavlja svojeg zaštitnika i 21. obljetnicu postojanja župe, za što će se pobliže pripraviti kroz trodnevnicu koja počinje u četvrtak 23. studenoga.