Budi dio naše mreže
Izbornik

Ubijen vijetnamski dominikanac

Saigon (IKA)

Dominikanski svećenik fr. Joseph Tran Ngoc Thanh (40) ubijen je u subotu 29. siječnja u vijetnamskom gradu Dak Mot, dok je udjeljivao sakrament pomirenja, objavio je 30. siječnja Red propovjednika na Twitteru, prenosi agencija CNA Deutsch.

Fr. Josepha napala je u ispovjedaonici nožem osoba pod utjecajem droge, a pojedinosti zločina još nisu poznate, istaknuli su iz Provincije, dodajući da je to „najteža smrt nekog svećenika poslije rata“. Ranjen je i subrat fr. Josepha dok je pokušavao zaustaviti napadača. Fr. Josephu je pružena prva pomoć, ali je iste večeri preminuo u bolnici. Napadač je uhićen.

Fr. Joseph rođen je 10. kolovoza 1981. u Saigonu (Ho-Ši-Min), za svećenika je zaređen 2018., a trenutačno je pastoralno djelovao u planinskom gradu Dak Mot, Biskupiji Kontum, „služeći zajednici, vjerno brinući za povjereno mu stado“, ističe se u priopćenju.

Pogrebni obredi za fr. Josepha bit će u ponedjeljak 31. siječnja u samostanskoj kapeli Sv. Martina u gradu Bien Hoa, Dong Nai, oko 30 kilometara istočno od Saigona. Svećenici i braća kao i vjernici o kojima je skrbio pozvali su na molitvu za ubijenoga dominikanca.