Budi dio naše mreže
Izbornik

Uočnica Male Gospe u Ruščici

Ruščica (IKA)

U okviru duhovne priprave za proslavu blagdana Rođenja Blažene Djevice Marije – Male Gospe u Ruščici kod Slavonskog Broda u utorak 7. rujna misu u župnoj crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije predslavio je župni vikar u Župi Gospe Brze Pomoći vlč. Marko Obradović.

Vlč. Obradović u homiliji je promišljao o Gospinoj ulozi u djelu ljudskoga spasenja. „Zaslugom Marije, Njezina Sina Isusa i njegove žrtve po snazi i sili Duha Svetoga naša se srca čiste, a misli prosvjetljuju“, naglasio je. Također je posvijestio da se Bog nastanjuje samo ondje gdje je sveto.

Nadalje je rekao da je odgovor pravoga vjernika u prihvaćanju poslanja koje mu je Bog namijenio onako kako je to činila Marija izvršavajući Božju volju u svome životu.

Svjestan da se vjernici rado utječu Nebeskoj Majci, ustvrdio je da je ona na svojevrstan način zadužila Isusa da ispuni njihove molitve upućene po njezinom zagovoru. „Bog želi po našem životu, uz naš pristanak, prebivati u svijetu, kao što je činio po Mariji koja je postala njegov ‚presveti šator‘. Dopustimo s Marijom dati mjesto Bogu u svome životu koje mu pripada, da bi ovaj svijet učinili boljim“, zaključio je propovjednik.

Pri kraju slavlja vjernici su noseći Gospin kip u ophodu sa svijećama iz crkve došli do spomen-obilježja poginulih branitelja toga i mjesta i pomolili se za njihove duše.

Po povratku u crkvu vlč. Obradović vjernicima je udijelio svoj mladomisnički blagoslov.

Misu je suslavio domaći župnik i garčinski dekan preč. Mario Lešić.

Na sam blagdan u srijedu 8. rujna svečanu misu u 11 sati predslavit će garčinski župnik vlč. Tomislav Karavidović.