Budi dio naše mreže
Izbornik

Upaljena prva adventska svijeća na slavonskobrodskom glavnom trgu

Slavonski Brod (IKA)

Adventski vijenac i svijeće postavljeni na glavnom trgu Ivane Brlić-Mažuranić u Slavonskom Brodu blagoslovio je u nedjelju, 3. prosinca vlč. Anđelko Cindori, župnik Župe Gospe Brze Pomoći.

U nagovoru župnik Cindori posvijestio je vjernicima da nikada ne zaborave prema čemu je usmjeren njihov život.

„Nemojmo nikada izgubiti cilj, unatoč tome što nam prijete opasnosti da ga olako zaboravimo, da zaboravimo ona konačna pitanja; kamo idemo, kamo nas vodi naš životni put, za što živimo, za što žrtvujemo svoje vrijeme… Bez ovih pitanja naš je život sveden samo na sadašnjost te živimo od danas do sutra bez svrhe, bez cilja. Naša je domovina na nebu i zato ne zaboravimo veličinu i ljepotu našeg odredišta. Na to nas podsjeća ovaj adventski vijenac sa četiri adventske svijeće koje ćemo blagosloviti, a potom upaliti prvu adventsku svijeću, znak i početak naše priprave za ovogodišnju proslavu svetkovine Božića“, rekao je uz ostalo župnik Cindori.

Pozdravu riječ uputio je gradonačelnik Mirko Duspara poželjevši svojim sugrađanima puno mira i Božjeg blagoslova za Božić te ih pozvao da u ove adventske dane pomažu svojim bližnjima u potrebi.

Čast paljenja prve adventske svijeće ove je godine pripala Brođanki Marici Mikulić, majci koja se istinski bori s teškom bolešću svoga sina, za prava sve djece i dostojanstven život, dopredsjednici udruge „Sjena“ te dobitnici nagrada „Ponos Hrvatske“ i „Štit Berislavića“.

Obred blagoslova animirao je zbor Župe Gospe Brze Pomoći.