Budi dio naše mreže
Izbornik

Uprizorene žive jaslice u Gundincima 

Gundinci (IKA/TU DJOS)

Žive jaslice uprizorene su u nedjelju, 24. prosinca 2023. u Župi sv. Mateja u Gundincima, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Jaslice su u dvorištu crkve uprizorene u povodu 800. obljetnice postojanja živih jaslica, koje je 1223. prvi put uprizorio sv. Franjo Asiški. Cilj jaslica je približiti vjernicima te župe Isusovo rođenje.

Predstavu su župljani izveli na Badnjak u 16:30 sati i u 23:30. Urednica i organizatorica predstave je bila Vera Markotić koja je uz pomoć ostalih župljana uspjela napraviti „Betlehem“ u dvorištu crkve. Ostvarenju ideje pomogli su brojni župljani podižući nekoliko drvenih nadstrešnica, kućica, jednu štalicu i ogradu kako bi doživljaj Isusova rođenja bio što stvarniji. Predstava je trajala oko 20 minuta i okupila je brojne župljane u dvorištu crkve te mnoge druge.

Jaslice će tijekom božićnoga vremena ostati u dvorištu crkve s kipovima u stvarnoj veličini. Bdjenje je na Badnjak predvodio župnik Josip Dominković. Na bdjenju je pjevao dječji zbor „Ljiljani Djevice Siromaha“ uz instrumentalnu pratnju tamburaša. Misu polnoćku je predvodio dr. Drago Tukara, a koncelebrirao je župnik Dominković. Na misi je pjevao župni zbor.