Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zive-jaslice

Žive jaslice uprizorene u Zaprešiću

U izvedbi Udruge Stepinčeve oaze mira veliki broj Zaprešićana i okolice 26. i 27. prosinca pogledali su jedanaestu godinu u nizu uprizorenje živih jaslica. Predstava „Svjetlo Betlehemske zvijezde“ privukla je i prvu i drugu večer veliki broj posjetitelja na Trg Ivana Pavla II. u režiji trajnog đakona Ilija Nikolića i mladog studenta Mateja Lacića.

Prve žive jaslice u Dračevici

Žiteljima župe Bezgrešnoga začeća Blažene Djevice Marije u Dračevici ovogodišnji će Badnjak posebno ostati u sjećanju. Okupljeni tradicionalno oko upaljenoga ognja pred župnom crkvom uoči mise bdjenja dočekali su prve žive jaslice u svojoj župi u organizaciji tamošnjih mještana.

Žive jaslice u Dubrovniku

Žive jaslice održane su u ponedjeljak, 23. prosinca, ispred dubrovačke katedrale Gospe Velike u Dubrovniku. Svetu obitelj ove godine uprizorila je obitelj Marija i Ivana Lovrić iz župe Svete obitelji iz Nove Mokošice.

Božićni koncert i žive jaslice u Kaštel Novom

U župnoj crkvi Sv. Petra apostola u Kaštel Novom na blagdan sv. Stjepana, 26. prosinca, održan je već tradicionalni božićni koncert, a nakon koncerta upriličeno je uprizorenje živih jaslica.