Budi dio naše mreže
Izbornik

Uprizorene žive jaslice u Vinkovcima

Vinkovci (IKA/TU)

Žive jaslice uprizorene su u utorak, 26. prosinca 2023. u Vinkovcima izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Povod scenskog prikaza je 800. obljetnica prvih jaslica što ih je sv. Franjo Asiški napravio u mjestu Greccio u Italiji. Scenski prikaz izveden je u organizaciji Franjevačkog samostana sv. Antuna Padovanskog te zajednica koje u sklopu njega djeluju. Oko 30 članova Vinkovačke evangelizacijske zajednice (VEZ) sv. Antuna, Franjevačke mladeži, Franjevačkog svjetovnog reda, Vojske Bezgrješene, zbora mladih i drugih volontera na čelu s gvardijanom samostana fra Josipom Blaževićem, OFMConv, pripremili su i izveli scenski prikaz koji se sastojao od 5 činova.

Nazočni su imali priliku čuti božićne pjesme te se vratiti u vrijeme iščekivanja Isusovog rođenja, propovijedanja Ivana Krstitelja, Anđelovog naviještenja Mariji, susreta Marije i Elizabete te Josipovog sna. Kao kruna svega upriličeno je i rođenje Isusa Krista kojemu su se poklonili pastiri i mudraci.

Scenski prikaz izveden je u crkvi i dvorištu sv. Antuna Padovanskog, u crkvi sv. Ilije te na obližnjem Trgu sv. Ilije i sv. Vinka (Meraji). Isti prikaz bit će izveden i u subotu, 6. siječnja 2024. na svetkovinu Bogojavljenja.