Budi dio naše mreže
Izbornik

Usavršavanje vjeroučitelja u području izrade digitalnih nastavnih materijala

Dubrovnik (IKA )

Stručno vijeće vjeroučitelja Dubrovačke biskupije o temi „Izrada digitalnih didaktičkih materijala za nastavu Vjeronauka“ održano je u subotu 13. listopada u bivšem Samostanu sv. Klare u Dubrovniku.

O temi je govorila profesorica Margarita Lucin Zlatković koja je okupljene upoznala s osnovnim digitalnim alatima uz pomoć kojih vjeroučitelji mogu izrađivati različite digitalne didaktičke materijale koji im mogu biti od značajne pomoći u nastavi. Vjeroučitelji su bili veoma zainteresirani za predavanje, svjesni da im digitalni alati mogu pomoći, ali i svjesni da time učenicima nastavu čine zanimljivijom i privlačnijom.
Nakon profesorice Lucin Zlatković kraće predavanje održao je i Hrvoje Lucianović, maturant Gimnazije Dubrovnik. Zanimljiva i neobična je situacija u kojoj učenik drži predavanje učiteljima, no to pokazuje s jedne strane da učenik može svojim znanjem nadići svoje učitelje, ali o otvorenost učitelja da od svojih učenika nauče ono u čemu učenici mogu biti kompetentniji.
Nakon što su upoznati s različitim digitalnim alatima, vjeroučitelji su se podijelili u parove, te su dobili zadatak do idućeg stručnog vijeća izrade različite digitalne materijale za pojedine nastavne teme.
Na susretu je predstavljen plan i program Katehetskog ureda Dubrovačke biskupije za novu školsku i pastoralnu godinu. Molitvu na početku susreta imala je vjeroučiteljica Božena Vukić Bubica zajedno sa svojim učenicima iz Osnovne škole Marina Držića.
Na kraju stručnog vijeća vjeroučitelji su pošli u obilazak Biskupske palače kojom ih je proveo pročelnik Katehetskog ureda i generalni vikar Dubrovačke biskupije don Hrvoje Katušić, nakon čega su vjeroučitelji u palači ostali u neformalnom druženju uz zajednički ručak.