Budi dio naše mreže
Izbornik

Uskrsna čestitka nadbiskupa Hočevara

Beograd (IKA)

Beogradski nadbiskup i metropolit Stanislav Hočevar, još uoči slavlja Uskrsa po gregorijanskom kalendaru, patrijarhu srpskom Porfiriju, a po njemu i svim svećenicima, kleru, monaštvu te svim vjernicima Srpske pravoslavne Crkve, čestitao je Uskrs i sve uskrsne blagdane.

Govoreći o neizrecivoj ljubavi koju je Sin Božji Isus Krist pokazao za potpuno dovršenje spasenja, nadbiskup je u čestitki istaknuo osjećaj odgovornosti „hoćemo li i mi, sinovi i kćeri Nebeskoga Oca, uspjeti u tome da pokažemo svu svoju ljubav i spremnost na suradnju s Njim“.

Patrijarhu srpskom nadbiskup je izrazio bliskost, radost i zahvalnost za zajedništvo vjere, nade i ljubavi. „Isus Krist, veliki Svećenik Neba i Zemlje, Boga i Čovjeka, svekolike tvorevine i čovjeka prošlosti i budućnosti, koji je svojim uskrsnućem postao apsolutno središte, alfa i omega svih i svega, neka nas prati svojom mudrošću, blagošću, evanđeoskom riječju i svojom pastirskom snagom“, istakao je u nadbiskup Hočevar u uskrsnoj čestitki patrijarhu Porfiriju te je poželio „da bismo znali da odaberemo prave puteve spasenja za svu našu braću i sestre“.

„U našim danima još dublje zazivamo Njegovu dobrotu za naše korake kako bismo svima mogli svjedočiti Njegovu ljubav koja `čini sve novo`“, dodao je nadbiskup Hočevar, poželjevši patrijarhu srpskom da ga „uskrsli Gospodin ispuni snagom svoje bezuvjetne ljubavi“, završivši uskrsnu čestitku tradicionalnim poklikom čestitanja u istočnim Crkvama: Hristos vaskrese – vaistinu vaskrese!