Budi dio naše mreže
Izbornik

Uskrsne čestitke kardinala Bozanića Predsjednici RH, predsjedniku Hrvatskog sabora, predsjedniku Vlade i gradonačelniku Zagreba

Zagreb (IKA)

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je u petak 19. travnja uskrsne čestitke Predsjednici RH Kolindi Grabar Kitarović, predsjedniku Hrvatskog sabora Gordanu Jandrokoviću, predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću i gradonačelniku Grada Zagreba Milanu Bandiću.

Uskrsne čestitke zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića donosimo u cijelosti:

 

Uskrsna čestitka Predsjednici RH Kolindi Grabar Kitarović:

“Velepoštovana gospođo Predsjednice Republike Hrvatske!

Od srca Vam zahvaljujem na uskrsnim čestitkama te Vama, Vašoj obitelji i suradnicima najsrdačnije čestitam Uskrs.

Molimo da susret s Uskrslim rasvijetli svakoga od nas, naše obitelji, naše zajednice te donese utjehu i jakost svima, a posebno onima kojima je potrebna blizina i solidarnost bližnjih.

Vama pak, poštovana gospođo Predsjednice Republike Hrvatske, želim pomoć Uskrsloga u naporima što ih ljudskom hrabrošću i državničkom mudrošću ulažete na dobrobit svih stanovnika Lijepe naše, pružajući snažan oslonac našim sunarodnjacima u Domovini i po svem svijetu.

Dijeleći s Vama radost uskrsnoga zajedništva, srdačno Vas pozdravljam s izrazima osobitog poštovanja.”

 

Uskrsna čestitka predsjedniku Hrvatskog sabora Gordanu Jandrokoviću:

“Poštovani gospodine Predsjedniče Hrvatskoga sabora!

Od srca zahvaljujem na čestitkama te Vama, Vašoj obitelji i zastupnicima Hrvatskog sabora želim sretan Uskrs.

U uskrsnoj vjeri molimo za obnovu povjerenja u državne ustanove i upravno-pravni sustav zemlje na dobrobit svih hrvatskih građana. Neka naša domovina Hrvatska bude mjesto suživota plemenitih ljudi koji će je graditi u zajedništvu, slozi i solidarnosti.

U radosti uskrsnoga ozračja, srdačno Vas s poštovanjem pozdravljam.”

 

Uskrsna čestitka predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću:

“Poštovani gospodine Predsjedniče Vlade Republike Hrvatske!

Zahvaljujem Vam na čestitkama prigodom Uskrsa, te Vama, Vašoj obitelji i Vladi Republike Hrvatske želim sretan Uskrs.

Krist Uskrsli temelj je kršćanske vjere, koja nam pomaže da u bremenitosti vremena u kojem nam je dano živjeti širimo uskrsni navještaj mira, istine i pravde, zauzimajući se za siromašne i one na rubu društva.

U uskrsnoj vjeri molimo za domovinu Hrvatsku, posebno za ljude koji nose odgovornost u hrvatskom društvu, da bi nesporazumi i problemi ustupili mjesto solidarnosti i zajedništvu na dobro sviju.

U ozračju uskrsne radosti, srdačno Vas pozdravljam s izrazima osobitog poštovanja.”

 

Uskrsna čestitka gradonačelniku Grada Zagreba Milanu Bandiću:

“Poštovani gospodine Gradonačelniče!

Od srca zahvaljujem na čestitkama prigodom Uskrsa te Vama, Vašoj obitelji i suradnicima u Gradskoj upravi upućujem najsrdačnije čestitke za Uskrs.

Kristovo uskrsnuće najveći je dar Božje blizine koja vraća vjeru i jača nadu. Vjera u Krista Spasitelja razgoni tamu i zaodijeva svjetlošću, pozivajući sve na zajedništvo i solidarnost.

Molimo Uskrsloga da svojim svjetlom obasja vrijeme u kojem nam je dao živjeti i služiti na dobro bližnjih. Neka svaku samoću, neizvjesnost i ranjenost pojedinaca i skupina u našem gradu Zagrebu iscijeli pobjeda Uskrsloga Spasitelja.

U radosti uskrsne vjere, srdačno Vas s poštovanjem pozdravljam.”